19/11/16

Αγιασμός από τον Μητροπολίτη μας στο Εργαστήρι Δημιουργικής Απασχόλησης της Ενορίας μας




Το καθιερωμένο Αγιασμό, με την ευκαιρία της έναρξης των δραστηριοτήτων του Εργαστηρίου Δημιουργικής Απασχόλησης της Ενορίας μας, για την περίοδο  2016-2017, τέλεσε χθες Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 20176, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος.










Τον Ποιμενάρχη μας, υποδέχθηκαν με θέρμη, στην αίθουσα δραστηριοτήτων της Ενορίας, τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου Κρέντης, στα οποία ο Σεβασμιώτατος, μίλησε με πατρική αγάπη.
Μετά την ακολουθία, ο Μητροπολίτης χαιρέτισε τους Δασκάλους, τους μαθητές, τους γονείς και κηδεμόνες των παιδιών και όλους όσους παρακολούθησαν τον Αγιασμό, ευχόμενος η νέα χρονιά στο Εργαστήρι, να είναι ευλογημένη και δημιουργική για όλους. «Η εκκλησία προσφέρει πάντα ευκαιρίες, μέσα από σημαντικές πνευματικές και πολιτιστικές δράσεις, όπως αυτές που γίνονται εδώ στην Ενορία σας, στις οποίες θα πρέπει να συμμετέχετε», τόνισε ο Άγιος Καρπενησίου και συνέχισε: «Ζούμε σε μια εποχή δύσκολη, εποχή της απομόνωσης, που έχει χαθεί η μεταξύ μας επικοινωνία. Κάποτε, κουβεντιάζαμε στο σπίτι, η ακόμα και στο καφενείο. Τώρα η τηλεόραση και οι νέες τεχνολογίες, μας έκαναν και κυρίως τα παιδιά μας, να χάσουμε αυτή την ανθρώπινη επαφή. Για το λόγο αυτό τέτοιες ευκαιρίες δεν πρέπει να χάνονται», κατέληξε ο Μητροπολίτης.
Από την πλευρά του ο εφημέριος μας και  υπεύθυνος του Εργαστηρίου, Αρχιερατικός Επίτροπος π. Ευάγγελος Φεγγούλης, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του στην Κρέντη, για τα σοφά πατρικά του λόγια και για την εν γένει στήριξη των δράσεων της Ενορίας.
Απευθυνόμενος στους δασκάλους, στα παιδιά και στους γονείς, ζήτησε την στήριξή τους, που θα έλθει, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, μέσα από την συμμετοχή των κατοίκων και κυρίως των νέων της περιοχής, στα προγράμματα του Εργαστηρίου, καλώντας όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου να πορευτούν στον όμορφο αυτό δρόμο του πολιτισμού, της παράδοσης,  και της τέχνης.
Στον Αγιασμό παραβρέθηκαν ακόμη ο εφημέριος Παλαιοκατούνας, π. Δ. Κολοκούρας, η Πρόεδρος του χωριού μας κ. Μαρία Μαρούλη – Βούρτσα, η δασκάλα παραδοσιακών χωρών Δήμητρα Λάππα, εκπαιδευτικοί της περιοχής, ο Αγιογράφος Μάριος Κομνηνός και οι Εκκλ. Επίτροποι.

Να αναφέρουμε πως στο Αγραφιώτικο Εργαστήρι Δημιουργικής Απασχόλησης Κρέντης, θα λειτουργήσουν για την περίοδο 2016-17, τρία (3) Τμήματα διδασκαλίας παραδοσιακών χορών, Σχολή Βυζαντινής Μουσικής, ως Παράρτημα της Σχολής της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου, Τμήμα Αγιογραφίας, Ξυλογλυπτικής και πολεμικών τεχνών.