1/1/15

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ





Με λαμπρότητα ετελέσθη η εορτή της Περιτομής του Κυρίου και τη ιερά μνήμη  του Μεγάλου  Βασιλείου, σήμερα στο χωριό μας. Στην πανηγυρική θεία λειτουργία και στην Δοξολογία για το νέο χρόνο, πέραν των ενοριτών, παραβρέθηκαν, η Αντιδήμαρχος Αγράφων Βάσω Φεγγούλη, ο Δ.Σ και ιεροψάλτης μας Αποστόλης Μάκκας καθώς και ο Διοικητής του Α.Τ. Κερασοχωρίου κ. Μάριος Ζαμπέλης.











Μετά το πέρας της Δοξολογίας, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Βασιλόπιτας για την Ενορία καθώς και η κοπή της Βασιλόπιτας του Κατηχητικού μας Σχολείου. Ο εφημέριός μας ευχήθηκε σε όλους ο νέος χρόνος που ανέτειλε να είναι ευλογημένος και δημιουργικός για όλους και να κυρίως για τα παιδιά μας, που είναι το παρών και το αύριο του χωριού μας.
Με την Βασιλόπιτα, μοιράστηκαν δώρα στα παιδιά του Κατηχητικού μας Σχολείου, προσφορά της Αντιδημάρχου και τρεις μπάλες μπάσκετ στους τυχερούς που βρήκαν τα 4 φλουριά. Για την ιστορία να αναφέρουμε πως φλουρί κέρδισαν ο Διοικητής του Α.Τ. Κερασοχωρίου, που ήταν μια μπάλα και την δώρισε σε κάποιο παιδί του Κατηχητικού, την μπάλα του ΠΑΟ, ο εκ των 3 «πρασίνων» Επιτρόπων, Χρυσόστομος Μάκκας, την μπάλα του Ολυμπιακού ο μικρός Ηλίας Πλατής και η προσφορά του 4ου λαχνού θα δοθεί σε τρόφιμα, σε κάποια οικογένεια του χωριού.
Οι υπέροχες βασιλόπιτες ήταν δημιουργία της πρεσβυτέρας και της κόρης του εφημερίου μας Χριστίνας και εξίσου υπέροχα ήταν και τα γλυκίσματα που έκαναν κάποιες μητέρες και μοιράστηκαν στον κόσμο.

Να ευχηθούμε και πάλι σε όλους τους όπου γης Κρεντιώτες χρόνια πολλά κάθε καλό στους εορτάζοντες και στις εορτάζουσες και να είναι ευλογημένο το νέο έτος.