31/7/14

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΡΕΝΤΗΣ - ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΝΤΗ


Ιστορική και ευλογημένη η 28η Ιουλίου 2014, για την Ενορία Κρέντης της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου και για τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου. Αυτή τη μέρα επισκέφτηκε το χωριό μας ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας και είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου, που επισκέπτεται την περιοχή, Αρχιεπίσκοπος και η μοναδική στα χρονικά που ευλογεί παιδιά Κατηχητικού Σχολείου.
Στα πλαίσια της ολιγοήμερης παραμονής του στην Δυτική Ευρυτανία, ο Μακαριότατος αποδεχόμενος την πρόσκληση του εφημερίου της Ενορίας και Αρχιερατικού Επιτρόπου π. Ευαγγέλου Φεγγούλη, επιστρέφοντας από το ταξίδι στα Άγραφα, σταμάτησε για να προσκυνήσει στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου αλλά και να ευλογήσει τα 30 περίπου παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου. Η υποδοχή που επεφύλαξαν τα παιδιά και κάποιοι γονείς, στον Αρχιεπίσκοπο και στον Επιχώριο Επίσκοπο Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαο ήταν θερμή και ενθουσιώδης. Οι καμπάνες της εκκλησίας του Αγίου Νεκταρίου χτυπούσαν επί ώρα χαρμόσυνα και η ευτυχία ήταν έντονα ζωγραφισμένη στα αθώα πρόσωπα τους, από την ανείπωτη χαρά τους που είδαν από κοντά τον Αρχιεπίσκοπο και πήραν την ευλογία του.



 Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΕΥΛΟΓΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ








 Ο ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΟΣ ΠΡΟΣΚΗΝΥΤΗΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΚΡΕΝΤΗΣ

 Ο ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ Π. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΦΕΓΓΟΥΛΗΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΚΡΕΝΤΗΣ
 ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝ ΑΤ. ΦΡΑΓΚΙΣΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΚΟΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ Π. ΘΩΜΑΣ ΧΡΥΣΙΚΟΣ ΚΑΙ Π. ΛΑΜΠΡΟΣ ΑΝΔΡΕΑΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΚΚΑ



Ο Μακαριότατος, εισερχόμενος στο Ναό προσκύνησε στο προσκυνητάρι και την Αγία Τράπεζα. Ο εφημέριος του χωριού μας π. Ευάγγελος υποδεχόμενος στο Ναό τον Μακαριώτατο, τον ευχαρίστησε από καρδιάς που επισκέφτηκε την Ενορία, μια ανθούσα Ενορία όπως την χαρακτηρίζει ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας και κυρίως για το δώρο – ευλογία που έδωσε στα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου, (ένα υπέροχο Σταυρό για το κάθε παιδάκι) και του ευχήθηκε όπως ο Πανάγαθος Θεός δια πρεσβειών του Αγίου Νεκταρίου να του χαρίζει υγεία και μακροημέρευση επ΄ αγαθώ εκκλησία.
Από την πλευρά του ο Μακαριότατος συνεχάρη τον π. Ευάγγελο για το έργο που επιτελείται με την λειτουργία του κατηχητικού Σχολείου, μίλησε στα παιδιά με εγκαρδιότητα και πατρική αγάπη, για τα σύγχρονα προβλήματα αλλά και για την ζωή της Εκκλησίας, τα συμβούλεψε να είναι προσεκτικά στη ζωή τους και τους ευχήθηκε καλή πρόοδο.
Η 28η Ιουλίου 2014, θα καταγραφεί ως μια από τις σημαντικότερες μέρες στην ιστορία της Κρέντης καθότι με την παρότρυνση και τις ενέργειες του π. Ευαγγέλου, πρώτη φορά στην ιστορία του χωριού επισκέπτεται την Κρέντη ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας και το γεγονός θα καταγραφεί ως ιστορικό. Να έχουμε την ευλογία του Μακαριοτάτου και του Σεπτού Ποιμενάρχη μας και να ευχόμαστε ο Άγιος Νεκτάριος να είναι πάντα φρουρός και φύλακας των παιδιών μας.