30/10/13

Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΟΧΙ ΣΕ ΚΡΕΝΤΗ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΟΒΟ

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου σε ολόκληρη την Ευρυτανία, με αποκορύφωμα της εορτής τις μαθητικές παρελάσεις που πραγματοποιήθηκαν ανήμερα της 28ης τόσο στην Ευρυτανική πρωτεύουσα όσο και στα χωριά του Δήμου Αγράφων που λειτουργούν Σχολεία.















Στην έδρα του Δήμου Αγράφων, στο Κερασοχώρι, η μαθητιώσσα νεολαία έδωσε δυναμικά το παρών. Μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεσε στεφάνων στην κεντρική πλατεία του χωριού, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η παρέλαση από το Γυμνάσιο και Λύκειο Κερασοχωρίου και το Νηπιαγωγείο Κρέντης. Οι μαθητές του Δημοτικού δεν συμμετείχαν στην παρέλαση, καθώς το σχολείο ήταν κλειστό για 2 βδομάδες λόγω απουσίας δασκάλου.
Το χειροκρότημα όλων κέρδισαν όμως τα πιτσιρίκα του Νηπιαγωγείου της Κρέντης που παρέλασαν στο Κερασοχώρι. 
Στο Κερασοχώρι παραβρέθηκε και κατέθεσε στεφάνι, η Αναπληρώτρια Δήμαρχος Βάσω Φεγγούλη και τίμησαν την εκδήλωση ο Περιφερειακός Σύμβουλος Λάμπρος Τσιτσάνης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Θύμιος Μιχόπουλος, Δημήτρης Βούρτσας και Κώστας Μάκκας, ο Πρόεδρος της ΤΚ Ταξιάρχης Πλατής, ο πρώην Δήμαρχος Αγράφων και Περιφερειακός Σύμβουλος Χρήστος Μπούρας, ο Διοικητής του ΑΤ Κερασοχωρίου Κώστας Μπίκας, καθώς και οι χωριανοί από το Κερασοχώρι και τα γύρω χωριά που ήρθαν να καμαρώσουν τα παιδιά.

Με την ίδια λαμπρότητα γιορτάστηκε η Επέτειος και στην Κρέντη, με ωραία γιορτή που διοργάνωσε η νηπιαγωγός και με Θεία Λειτουργία και Δοξολογία που τελέστηκε ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου.