17/10/13

Φραγκίστα-Κρέντη 2-3 Διπλό ουσίας και αντοχής

Πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνιση, ιδιαίτερα στο Β΄ημιχρόνιο, η Κρέντη επικράτησε δίκαια της Φραγκίστας με σκορ 3-2 στο γειτονικό ντέρμπι.
Η Φραγκίστα, έκανε την χειρότερη της φετινή εμφάνιση και δεν μπόρεσε να συνεχίσει το σερί των επιτυχημένων αποτελεσμάτων.
Ήταν κακή σχεδόν σε όλη την διάρκεια του ματς και δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό. Στο πρώτο μέρος έμεινε πίσω στο σκορ, όμως στην επανάληψης μέσα σε 3 λεπτά από στημένα έκανε την ολική ανατροπή. Στην συνέχεια οπισθοχώρησε και δέχτηκε αρκετή πίεση, που είχε ως αποτέλεσμα να «λυγίσει» και να ηττηθεί με 2-3. Τα γκολ των γηπεδούχων πέτυχαν ο Κώστας Κατσαδούρος και με αυτογκόλ ο Άκης Καρανταλής.
Η Κρέντη, καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, δημιούργησε αρκετές κλασσικές ευκαιρίες μπροστά από τα καρέ του Γιώργου Λαθύρη και αν οι επιθετικοί της ήταν πιο αποτελεσματικοί, το σκορ θα ήταν μεγαλύτερο. Με το σημαντικό διπλό οι Κρεντιώτες ξεφεύγουν από τις τελευταίες θέσεις και ανεβαίνουν ψυχολογικά εν όψει της δύσκολης συνέχειας. Αφού έχασαν 2-3 καλές ευκαιρίες στο πρώτο 45λεπτο πήραν προβάδισμα στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Στο δεύτερο μέρος «αφυπνίστηκαν» και χωρίς να το καταλάβουν έμειναν στα πρώτα λεπτά πίσω στο σκορ. Πίεσαν και δεν το έβαλαν κάτω και τελικώς δικαιώθηκαν γυρνώντας το ματς σε 2-3 με γκολ του Κώστα Σταμούλη και του Πάνου Βλάχου. Στις καθυστερήσεις του ματς αποβλήθηκε με απ΄ ευθείας κόκκινη ο τερματοφύλακας Αποστόλης Ντάλλας.
Την επόμενη(5η) αγωνιστική η Φραγκίστα ταξιδεύει στο Καρπενήσι για να αγωνιστεί κόντρα στα Άγραφα το Σάββατο (19/10), ενώ η Κρέντη ταξιδεύει στο Ραπτόπουλο για να παίξει με την τοπική Δόξα. Οι ομάδες μετά το σημερινό αποτέλεσμα ισοβαθμούν στην 5η θέση έχοντας 4 βαθμούς.
Α΄ μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
15΄: Ο Βούρτσας Γ. έκανε την μπαλιά για τον Μάκκα Κ., που «τσίμπησε» την μπάλα, την πέρασε πάνω από τον Λαθύρη με πλασέ και ο Γερονίκος απέκρουσε σωτήρια προ της γραμμής.
23΄: Εκτέλεση φάουλ του Μπισμπίκη Β. πέρασε πάνω από τα δοκάρια της Κρέντης.
33΄: Ο Καρανταλής εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο, ο Βλάχος πήρε την γυριστή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι και ο πορτιέρο της Φραγκίστας απέκρουσε όμορφα στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ.
35΄: Σουτ του Ζήκα εκτός περιοχής πέρασε πάνω από το τέρμα της Κρέντης.
42΄: Χαμηλό σουτ του Ντάλλα Ι. εκτός περιοχής και αριστερά μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια στην δεξιά του γωνία ο Ντάλλας Απ..
45΄: Ο Βούρτσας Γ. εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και η κεφαλιά του Σταμούλη από κοντά πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι
45΄+1΄: Ο Λάππας εκτέλεσε το πλάγιο για τον Μάκκα Ε., ο οποίος μπήκε στην περιοχή από αριστερά και ανατράπηκε από τον Λάππα με τον ρέφερι Αθανασιά να καταλογίζει το πέναλτι. Ο Μάκκας Κ. το εκτέλεσε, σούταρε ψηλά στην δεξιά γωνία της Φραγκίστας και έκανε το 0-1.
45΄+3΄: Εκτέλεση φάουλ του Γούλα Τ. απέκρουσε με τις γροθιές ο γκολκίπερ της Κρέντης.
Β΄ μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Ο Ζήκας εκτέλεσε χαμηλά το φάουλ από δεξιά, η μπάλα βρήκε στον Κατσαδούρο και κατέληξε στην δεξιά γωνία της Κρέντης (1-1).
51΄: Από μπαλιά του Μπισμπίκη Ι. η μπάλα βρήκε σε αμυνόμενο και έφτασε στον Γούλα Τ., που σούταρε μέσα από την περιοχή και αριστερά με τον Ντάλλα Απ. να μην συγκρατεί την μπάλα και αυτή να καταλήγει σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Ζήκας από αριστερά, ο Καρανταλής στο πρώτο δοκάρι προσπάθησε να αποκρούσει προ του Ντάλλα Ι. και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα πετυχαίνοντας αυτογκόλ για το 2-1.
61΄: Ο Βούρτσας Γ. εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και η κεφαλιά του Βλάχου από καλή θέση πέρασε άουτ από το δεξί «Γ» της Φραγκίστας.
61΄: Ο Βούρτσας Γ. εκτέλεσε δυνατά το αράουτ από δεξιά ο Μάκκας Κ. έκανε την κεφαλιά και ο Γερονίκος απέκρουσε ξανά προ της γραμμής του τέρματος.
62΄: Ο Λάππας εκτέλεσε πλάγιο από αριστερά και ο Μάκκας Ε. έκανε την κεφαλιά από κοντά, με τον Λαθύρη να αποκρούει με υπερένταση σε κόρνερ.
65΄: Ο Βούρτσας Γ. εκτέλεσε ακόμη ένα πλάγιο άουτ από δεξιά με το πλασέ του Μάκκα Κ. να φεύγει ελάχιστα άουτ από την αριστερή γωνία του Λαθύρη.
69΄: Ο Μπισμπίκης Ι. έκανε ατομική προσπάθεια εκτός περιοχής σούταρε και ο πορτιέρο της Κρέντης απέκρουσε στην αριστερή του γωνία.
71΄: Ο Μάκκας Ε. σέντραρε από αριστερά και την προβολή του Ντάλλα Αθ. στο δεύτερο δοκάρι μπλόκαρε εύκολα ο Λαθύρης.
73΄: Ο Βούρτσας Γ. εκτέλεσε πλάγιο από δεξιά και η κεφαλιά του Μάκκα Ε. από κοντά πέρασε πάνω από το τέρμα της Φραγκίστας.
74΄: Ο Βούρτσας Γ. εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά και ο Σταμούλης από κοντά στο δεύτερο δοκάρι με καρφωτή κεφαλιά στην αριστερή γωνία των γηπεδούχων ισοφάρισε σε 2-2.
77΄: Ο Λάππας εκτέλεσε πλάγιο από αριστερά, η άμυνα της Φραγκίστας απέκρουσε προσωρινά και ο Βλάχος με δυνατό σουτ στην  ψηλά αριστερή γωνία του Λαθύρη έγραψε το τελικό 2-3.
78΄: Εκτέλεση φάουλ του Γούλα Τ. απέκρουσε ο πορτιέρο της Κρέντης.
91΄: Ο γκολκίπερ της Κρέντης Ντάλλας Απ. χτύπησε εκτός φάσης τον Μπισμπίκη Β. και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη. Γκολκίπερ στα τελευταία λεπτά ήταν ο Βλάχος.
Συνθέσεις Ομάδων
Φραγκίστα (Γιώργος Περούλας):  Λαθύρης Γ., Μακρής Δ., Γερονίκος Π., Νταλαφούρας, Περούλας Γ.(72΄ Περούλας Σ.), Ντάλλας Ι., Μπισμπίκης Ι., Γούλας Τ., Μπισμπίκης Β.(Κ-Γ), Ζήκας, Κατσαδούρος Κ.
Κρέντη (Νίκος Βούρτσας) : Ντάλλας Απ., Καρανταλής, Λάππας, Μπύρος Σ., Ντάλλας Κ., Μάκκας Ε.(85΄ Λεπενιώτης), Τσάκνης(57΄ Ντάλλας Αθ.(Ν.)), Βλάχος, Μάκκας Κ., Βούρτσας Γ., Σταμούλης(82΄ Γκούρλιας)
Διαιτητής: Δημήτρης Αθανασιάς,1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν ,2ος Βοηθός: Βασίλης Ίβρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)