20/4/13

Ο ΙΣΚΕ τίμησε τον Μητροπολίτη Κηφισίας Κύριλλο



Από πολύ κοντά παρακολουθεί τις εξελίξεις σε ιδιαίτερα σημαντικά ζητήματα που αφορούν τους κληρικούς αλλά και τους πιστούς ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος. Στο  πλαίσιο αυτών των δραστηριοτήτων του, το Δ.Σ. υποδέχθηκε την Δευτέρα 15 Απριλίου, στα γραφεία του συνδέσμου με τον κ. Σταύρο Γιαγκάτζογλου,  Α΄ σύμβουλο του Υπουργού Παιδείας, ο οποίος για 1.30 ώρα περίπου ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ σχετικά με την πορεία του Προγράμματος Σπουδών και ειδικότερα για το μάθημα των  θρησκευτικών στο Δημοτικό Γυμνάσιο και Λύκειο.

Ο Γιαγκάζογλου, Καθηγητής Θεολογίας, αλλά και γιος ιερέα, αναφέρθηκε με στοιχεία στο νέο Πρόγραμμα Σπουδών, που εκπονείται από διακεκριμένη η επιστημονική ομάδα, ξεκαθάρισε ότι θα υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις σε ότι έχει δει μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας και δημιουργεί προβληματισμό, ενώ τόνισε ότι κύριος στόχος του προγράμματος, είναι να περιφρουρηθεί το μάθημα των θρησκευτικών ενόψει σημαντικών εξελίξεων, ενώ  αποσαφηνίστηκαν αρκετά ζητήματα γύρω από το μάθημα για τα οποία πολλά αρνητικά σενάρια κυκλοφορούσαν.
Ο Ι.Σ.Κ.Ε δεν θα σταματήσει να παρακολουθεί το θέμα και θα ενημερώνει έγκαιρα τα μέλη του  γι΄αυτό, αλλά και για κάθε ζήτημα που αφορά τους κληρικούς της Ελλαδικής Εκκλησίας.
Μετά το πέρας των εργασιών της συνεδρίασης του Οργάνου και αφού αποφασίστηκε η επόμενη συνεδρίαση να πραγματοποιηθεί στο Καρπενήσι, αρχές Ιουνίου 2013, το Δ.Σ στο οποίο συμμετέχει και ο εφημέριος του χωριού μας, επισκέφτηκε τον Σεβασμιώτατο  Μητροπολίτη Κηφισίας  Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλον εις τον οποίον επέδωσε τιμητική πλακέτα υλοποιώντας έτσι την απόφαση της Γ.Σ. του Συνδέσμου, η οποία τον ανακήρυξε επίτιμο μέλος του.  
Ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Κηφισίας  Αμαρουσίου και Ωρωπού κκ. Κύριλλος υπήρξε επί πολλά έτη ενεργό μέλος και συμπαραστάτης του Ι.Σ.Κ.Ε έως την ημέρα της εκλογής του εις Αρχιερέα. Αξίζει να τονισθεί ότι ο κ.κ. Κύριλλος, ένας νέος και δυναμικός Ιεράρχης,  διετέλεσε Εφημέριος σε ενοριακούς Ιερούς Ναούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και έτσι γνωρίζει όσο λίγοι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Εφημέριοι. Ο Σεβασμιώτατος, πέραν της Αβραμιαίας φιλοξενίας του, ευχαρίστησε τα μέλη του Δ.Σ. για την απόφαση τους αυτή και δήλωσε πως θα συνεχίσει να είναι αρωγός στην προσπάθεια των μελών του Ιερού  Συνδέσμου για την εκπλήρωση των ευγενών στόχων του.