15/3/13

Τίμησαν τον ιεροψάλτη Αθανάσιο Μουτάφη


Τον ιεροψάλτη Αθανάσιο Μουτάφη, που κατάγεται από την Βασιλεύουσα αλλά διαμένει το τελευταίο διάστημα στο Παλαιοχώρι της Δημοτικής Ενότητας Φραγκίστας, χωριό της συζύγου του Ειρήνης το γένος Σταθοπούλου,  τίμησε η Ενορία και η τοπική κοινωνία.
Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, που έγινε το περασμένο Ψυχοσάββατο στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο ομώνυμο χωριό, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αγραίων, έχοντας την σύμφωνη γνώμη του εφημερίου και του Εκκλ. Συμβουλίου, τίμησε τον κ. Μουτάφη, για την πολύχρονη διακονία του, ως ιεροψάλτης,
τόσο στις Ενορίες Επισκοπής, Παλαιοχωρίου, αλλά και σε Ενορίες της ευρύτερης περιοχής της Αρχιερατικής Περιφέρειας Αγραίων.
Ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πρόσωπο του τιμωμένου ιεροψάλτου, που βρίσκεται μέσα στην εκκλησία από τον 1956 και εξήρε το έργο και την προσφορά του, στην τοπική εκκλησία, που αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα από την έλλειψη ιεροψαλτών.
Την απονομή της πλακέτας έκανε η Αναπληρωτής Δήμαρχος Αγράφων κ. Βασιλική Φεγγούλη που συνεχάρη τον κ. Μουτάφη για την ξεχωριστή τιμή που έγινε στο πρόσωπό του.
Ελπίζουμε και ευχόμεθα εκ βάθους καρδίας να υπάρξουν γνήσιοι συνεχιστές της μεγάλης αυτής κληρονομιάς και του έργου αυτού, της υμνήσεως του Πανάγαθου Θεού, από της θέσεως του κατώτερου κλήρου,  των Ιεροψαλτών των Εκκλησιών μας.