12/7/12

Προσκύνημα του Σάκη Τσιώλη και του Γενικού Αρχηγού του Αστέρα Τρίπολης στον Άγιο Νεκτάριο Κρέντης

 
Προσκύνημα στον Άγιο Νεκτάριο Κρέντης πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο 7 Ιουλίου ο Σάκης Τσιώλης. Ο Προπονητής του Αστέρα Τρίπολης, εκμεταλλευόμενος τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο του, το μεσημεράκι του περασμένου Σαββάτου, συνοδευόμενος από τον Γενικό Αρχηγό της ομάδας    Μπάμπη Σκορπίδα, επισκέφτηκαν τo χωριό μας και τον εκεί πνευματικό του αδελφό και εγκάρδιο φίλο π. Ευάγγελο.
Τον κόουτς υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό, πρωτίστως τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου καθώς ο π. Ευάγγελος με τα μέλη του εκκλ. Συμβουλίου κ.κ. Χρυσόστομο Μάκκα, Βαγγέλη Τσιγαρίδα και Γιώργο Μάκκα. Ο κ. Τσώλης που ως γνωστόν κατάγεται από τα Βραγγιανά Αγράφων, πέρυσι το καλοκαίρι σε μια ξεχωριστή εκδήλωση που έλαβε χώρα στην πλατεία, τιμήθηκε από τον Αθλητικό Σύλλογο του χωριού και ανακηρύχθηκε επίτιμος Ενορίτης του χωριού μας.
Το γεγονός αυτό και ιδιαίτερα η αδελφική σχέση του με τον εφημέριό μας, δημιούργησαν στον κορυφαίο Έλληνα Τεχνικό όλες εκείνες τις προϋποθέσεις να αισθάνεται τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου ως «δικά» του παιδιά και αυτό δεν παύει να το αποδεικνύει εμπράκτως πολλές φορές το χρόνο με την προσφορά αθλητικού υλικού, ηλεκτρονικών βοηθημάτων για το Σχολείο τους και άλλων δώρων, τόσο τώρα ως προπονητής του Αστέρα Τρίπολης, όσο και όταν ήταν σε άλλες ομάδες όπως π.χ. στον Άρη.
Πέραν όμως όλων αυτών ο κ. Τσώλης είναι ένας πολύ ευλαβής άνθρωπος με μεγάλη πίστη στον Χριστό και ιδιαίτερα στην προστάτιδά του Αγία Παρασκευή. Η βαθιά του πίστη και ο σεβασμός του προς την Μεγαλομάρτυρα Παρασκευή, τον οδήγησαν να ζητήσει να αγιογραφηθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Κρέντης τοιχογραφία από

το βίο της Αγίας και το ομώνυμο Μοναστήρι της στην Γούβα Βραγγιανών, εις μνήμην των γονέων του Ιωάννου και Χαρίκλειας.
Έτσι προχτές, αντικρίζοντας την τοιχογραφία που κοσμεί πλέον τον αγιογραφικό διάκοσμο του Ναού, την οποία φιλοτέχνησε ο γνωστός Αγιογράφος Γιάννης Ρεπάνης, βούρκωσε από συγκίνηση, προσκύνησε και με ταπείνωση άναψε το κεράκι του προσευχόμενος στην χάρη της.
 Μαζί του, όπως προείπαμε, ευλαβής προσκυνητής ήταν και ο αρχηγός του Αστέρα, ο καλοκάγαθος κύριος Μπάμπης, ένας σπουδαίος άνθρωπος καθώς και ο συνεργάτης του κ. Τσώλη κ. Δημήτρης, που κι απ΄ αυτούς έτρεξε ένα δάκρυ συγκίνησης, αυτή την κορυφαία πνευματική στιγμή.
Ακολούθησε δέηση υπέρ υγείας για την οικογένεια του Σάκη Τσώλη, τους συνεργάτες του και τους αθλητές της ομάδας και τρισάγιο υπέρ ανάπαυσης των γονέων του Αγραφιώτη Τεχνικού.
Τόσο με τον ερχομό του, όσο και μετά το πέρας της δεήσεως ο κ. Τσώλης, βαθύτατα συγκινημένος, μίλησε στα παιδιά του Κατηχητικού, για την ζωή του και την εν γένει πορεία του στο χώρο του αθλητισμού και δη του Ελληνικού ποδοσφαίρου, συμβουλεύοντάς τα να αγαπούν και να σέβονται του γονείς τους, τους δασκάλους τους, τον πνευματικό τους, να μελετούν και πάνω απ΄ όλα να αγωνίζονται έτσι ώστε να είναι καλοί άνθρωποι στην κοινωνία μας.
Αργά το μεσημέρι και αφού προηγήθηκε ένα γεύμα αγάπης από την Ενορία στον εκλεκτό αυτό άνθρωπο και άξιο εκπρόσωπο του ελληνικού αθλητισμού, ο κ. Τσώλης και η συνοδεία του, με «γεμάτες τις μπαταρίες τους» από αυτή την επίσκεψη και έχοντας στην καρδιά του την μεγάλη αγάπη που εισέπραξε από τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου, από τον π. Ευάγγελο και τους συνεργάτες του, επέστρεψε στο Καρπενήσι, για την απογευματινή προπόνηση και τον περαιτέρω σχεδιασμό του για την ομάδα του Αστέρα Τρίπολης.
Να ευχηθούμε κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο του εκλεκτού φίλου και αδελφού με υγεία, μακροημέρευση και κάθε καλό.