19/4/12

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΕΡΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε 
το Άγιο Πάσχα στο χωριό μας
Μεγαλοπρεπώς γιορτάστηκε κι εφέτος το Πάσχα το Ιερό, το Πάσχα το Τερπνόν, το Ευλογημένον Πάσχα απ’ όλους του Χριστιανούς Ορθόδοξους του ευλογημένου χωριού μας.
              Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΚΚΑΣ ΚΑΙ Ο Κ. ΜΑΚΚΑΣ ΤΣΟΥΓΚΡΙΖΟΥΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΑΥΓΟ

                        ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ ΤΣΟΥΓΚΡΙΖΟΥΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΑΥΓΟ
                                         ΑΝΤΙΔΩΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΚΟΝΟ Π. ΝΙΚΟΛΑ

                            ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ ΑΠΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ






Ο ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟΣ ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ

Από την Παρασκευή του Λαζάρου με την τέλεση της Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας και μέχρι την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Σαββάτου, κάθε μέρα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου, στο σύνολό τους οι Κρεντιώτες αλλά και πολλοί προσκυνητές, παρακολούθησαν με κατάνυξη τις ιερές ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας.

 Την Μεγάλη Παρασκευή έγινε η περιφορά του Επιταφίου στο χωριό συνοδεία όλων των χωριανών μας και σε κάθε σοκάκι στο πέρασμά του μοσχοβολούσε το θυμίαμα που τοποθέτησαν οι νοικοκυρές υποδεχόμενοι τον Κύριό μας και την πομπή.
Την επομένη Μ. Σάββατο πρωί τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στο κουβούκλιο του Επιταφίου και το βράδυ στον κατάμεστο Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου όλοι οι χωριανοί μας έλαβαν το Άγιο Φως από τα χέρια του εφημερίου μας και εκφώνησαν πανηγυρικά το «Χριστός ανέστη».
Στο τέλος της αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας οι 250 περίπου ενορίτες μας και προσκυνητές που παρέμειναν στο Ναό, τσουγκρίσαμε τα κόκκινα αυγά και ανταλλάξαμε το «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ» - ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ» 
Αποτελεί πραγματικά ρεκόρ το γεγονός ότι μετά το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ στην Κρέντη παραμένουν τόσοι ενορίτες μέχρι το πέρας της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας.
Να ευχηθούμε σε όλους όπως ο αναστάς Κύριος χαρίζει υγεία, μακροημέρευση και παν αγαθόν.