18/4/12

ΚΡΕΝΤΗ - ΑΙΟΛΟΣ 2-2 “Αποστολή εξετελέσθη. OVER”

Δεν νίκησε ωστόσο όμως με την ισοπαλία 2-2 που απέσπασε στην έδρα της Κρέντης ο Αίολος προκρίθηκε στον τελικό των play off όπου θα αντιμετωπίσει τα Άγραφα προκειμένου να αναδειχθεί ο φετινός πρωταθλητής της Α΄ ΕΠΣΝΕ.
Την περασμένη Κυριακή των Βαΐων, στο γήπεδο του Κερασοχωρίου, αναμετρήθηκαν πραγματικά 2 από τις καλύτερες ομάδες του τοπικού μας πρωταθλήματος με την ομάδα του Αίολου να παίρνει την πρόκριση στα σημεία.
Βέβαια για να γίνει αυτό καθοριστικό ρόλο έπαιξαν πολλοί παράγοντες, οι οποίοι όμως κατάφεραν να επιτύχουν τον στόχο τους και την αποστολή τους. Όμως άπαντες οι ενασχολούμενοι με το έρμο ευρυτανικό ποδόσφαιρο αντιλήφθησαν ότι η πίτα δεν μοιράστηκε στην μέση και επ΄ αυτού γνωρίζουν περισσότερα αυτοί που είχαν την ευθύνη αυτών των αγώνων.
Τέτοια παιχνίδια είναι γιορτή για τον τοπικό αθλητισμό κάθε περιοχής, όμως κάποιοι φρόντισαν να χαλάσουν αυτό το γιορτάσι και αυτό δεν τους τιμά. Δεν τιμά εκείνους που επιτέθηκαν με ύβρεις στον πάγκο των γηπεδούχων, δεν τιμά τον υποτιθέμενο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ» του αγώνα που σε κάθε ευκαιρία των φιλοξενούμενων εξέφραζε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την υποστήριξή τους στην ομάδα του Αίολου, δεν τιμά την επίσημη ΕΠΣ που τον όρισε ως ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ, την στιγμή μάλιστα που είχαν προηγηθεί τα όσα συνέβησαν για τον τελικό ορισμό της ημερομηνίας διεξαγωγής των αναμετρήσεων μεταξύ Αίολου και Κρέντης και τα όσα είπε ο συγκεκριμένος παράγοντας για την ομάδα της Κρέντης. Τέλος δεν τιμά όλους εκείνους που ζήτησαν την παρουσία 3 περιπολικών στο γήπεδο κάτι που δεν έχει ξαναγίνει σε αγώνα τοπικού πρωταθλήματος. 
Πάντως παρά τις προσπάθειες όλων αυτών των κυρίων στον αγωνιστικό χώρο, παίχτηκε ποδόσφαιρο και μάλιστα πολύ καλό από ικανότατους ποδοσφαιριστές που τίμησαν τις φανέλες των ομάδων τους. Έγινε πραγματικά ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του φετινού μαραθωνίου, που βρήκε στο τέλος μεγάλο νικητή τον Αίολο, καθότι η ισοπαλία με τα 2 γκολ εκτός έδρας του έδωσε την πρόκριση.
Το παιχνίδι παρακολούθησαν αρκετοί φίλαθλοι και των δυο ομάδων, ενώ έλαμψαν δια της απουσίας τους οι αυτοδιοικητικοί του τόπου.
Σπουδαία εμφάνιση από τα μαύρα διαμάντια του Αίολου και τεράστια εμφάνιση από τον ογκόλιθο Τσουκαλά που έκανε τρομερό παιχνίδι. Οι κιτρινόμαυροι, έδωσαν την μάχη τους, βρήκαν και τα στηρίγματά τους και τώρα θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα από τα Άγραφα του Δημήτρη Αντωνίου σε δυο πολύ σημαντικά παιχνίδια.
Παρά το 1-1 του πρώτου ημιτελικού, κατέβηκαν στο παιχνίδι αποφασισμένοι για την πρόκριση και στο τέλος δικαιώθηκαν καθότι κατάφεραν να περιορίσουν τους γηπεδούχους και να κάνουν αυτοί το παιχνίδι τους κυρίως στην έναρξη του αγώνα. Στην επανάληψη εκμεταλλεύτηκαν το αμυντικό λάθος των γηπεδούχων, πετυχαίνοντας και 2ο γκολ και στο τέλος με μαζική άμυνα κράτησαν έστω και την ισοπαλία, που ισοδυναμούσε όμως με πρόκριση.
Πάντως αν τα όσα ψιθυρίζονται τις τελευταίες μέρες επιβεβαιωθούν, κάποιοι από την ομάδα των φιλοξενούμενων θα πρέπει να φύγουν νύχτα από τον τόπο μας και αυτοί ξέρουν καλύτερα για ποιο λόγο.
Η Κρέντη που φέτος έκανε μια εντυπωσιακή παρουσία στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΝΕ, ολοκληρώνοντας αήττητη τις υποχρεώσεις της στο γήπεδό της, πάλεψε όπως όλα τα ματς και αυτό επί ίσοις όροις και αποκλείστηκε με ψηλά το κεφάλι αφήνοντας όμως πίσω της σπουδαία παρακαταθήκη για μια καλύτερη συνέχεια. 
Παρότι ξεκίνησε μουδιασμένα τον αγώνα και βρέθηκε πίσω στο σκορ, αντέδρασε άμεσα, ισοφάρισε το παιχνίδι και προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό της για να πετύχει και ένα δεύτερο γκολ που θα της έδινε την πρόκριση. Ωστόσο όμως στο Β΄ ημίχρονο από ένα λάθος, δέχτηκε αυτή το 2-1 και στην συνέχεια ήταν όπως αποδείχτηκε πολύ δύσκολη η αποστολή της.
Η ομάδα του Γ. Χρυσαφόπουλου,  έκανε την καλύτερη παρουσία της στην σύντομη ιστορία της στο τοπικό μας πρωτάθλημα και έστειλε ένα τεράστιο μήνυμα σε όλους ότι έχει και παρόν και μέλλον στο χώρο του ευρυτανικού ποδοσφαίρου. Και αυτό διότι ο κορμός της ομάδας αποτελείται από παιδιά του χωριού, ο προπονητής και οι παίχτες που συμπλήρωσαν το πάζλ ήταν όλοι εξαίσιοι, διαθέτει παιδική ομάδα με 20 παιδιά, ηλικίας από 7 μέχρι 15 ετών, τα οποία μάλιστα εποπτεύει ο Προπονητής του Αστέρα Τρίπολης Σάκης Τσιώλης και πάνω απ΄ όλα έχει μια πολύ συγκροτημένη και σωστή διοίκηση.
Με ελάχιστες διορθωτικές κινήσεις την νέα αγωνιστική σεζόν η Κρέντη θα παίξει και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο και θα είναι μια από τις ομάδες που θα ξεχωρίσει.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
12΄: Ο Νούλας σέντραρε από δεξιά, ο Τζόνι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από την εστία του Ντάλλα.
19΄: Σουτ του Τριανταφυλλόπουλου έξω από την περιοχή πέρασε αρκετά άουτ από το τέρμα της Κρέντης.
22΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Αλί από μακριά κατέληξε λίγο πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων.
28΄: Ο Νούλας τροφοδότησε κάθετα τον Τζόνι, ο οποίος μπήκε στην περιοχή από δεξιά και με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Ντάλλα, κάνοντας το 0-1.
30΄: Χτύπημα φάουλ του Τύμπα από δεξιά, ο Βούρτσας Γ. έπιασε την κεφαλιά από πολύ κοντά, με τον Κόκκοτο να αποκρούει.
32΄: Ο Τύμπας εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, η μπάλα πέρασε από όλους και ο προωθημένος Μάκκας Ε. με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής, το οποίο βρήκε και στο οριζόντιο δοκάρι ισοφάρισε σε 1-1.
Β΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
51΄: Χτύπημα φάουλ του Κορέντζελου, κεφαλιά του Τσουκαλά μπλόκαρε ο Ντάλλας.
62΄: Εντυπωσιακή κούρσα και σουτ του Τζόνι από δεξιά απέκρουσε ο πορτιέρο των γηπεδούχων.
63΄: Σουτ του Τριανταφυλλόπουλου εκτός περιοχής πέρασε πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων.
67΄: Εκτέλεση φάουλ του Κορέντζελου έδιωξε προσωρινά η άμυνα της Κρέντης, σουτ του Τζόνι από δεξιά απέκρουσε όμορφα ο Ντάλλας.
73΄: Ο Κορέντζελος έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Γεωργούλας έκανε λάθος και ο Τζόνι με σουτ από καλή θέση μέσα στην περιοχή ανενόχλητος έστειλε την μπάλα ψηλά στο τέρμα των γηπεδούχων (1-2).
79΄: Ο Γούλας έκανε πολύ ωραία ατομική προσπάθεια πάσαρε αριστερά του στον Μάκκα Ε., το σουτ του οποίου κόντραρε και απέκρουσε σωτήρια ο Κόκκοτος στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ.
83΄: Μπαλιά του Γραβιά στον Τσιλίκα, ο οποίος έφυγε ταχύτατα από δεξιά προς την αντίπαλη περιοχή και σούταρε από δεξιά πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων.
89΄: Ο Τύμπας ανατράπηκε μέσα στην περιοχή και δεξιά από τον Τσουκαλά, κερδίζοντας πέναλτι.
90΄: Ο παθών Τύμπας εκτέλεσε άψογα στην δεξιά γωνία του Αιόλου (2-2)
95΄: Κόρνερ του Τύμπα από αριστερά, σουτ του Μπαϊκούση κατέληξε έξω από το αριστερό δοκάρι του Κόκκοτου
Συνθέσεις Ομάδων
Κρέντη (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Ντάλλας Α., Μπύρος Ε., Μάκκας Ε., Αρκουμάνης, Γεωργούλας(75΄ λ.τρ Τσιγαρίδας), Χρυσαφόπουλος, Βούρτσας Γ.(62΄ Γούλας), Μπαΐκούσης, Μάκκας Κ., Τύμπας, Βούρτσας Ν.(67΄ Λιάγκος)
Αίολος (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος): Κόκκοτος, Κορέντζελος, Νικολάου, Αζακάς, Τσουκαλάς, Τριανταφυλλόπουλος, Γραβιάς, Ράικος Ν.(86΄ Ράικος Γ.), Τζόνι, Τζέιμς Αλί, Νούλας Μ.(39΄ λ.τρ Τσιλίκας)
Διαιτητής: Χρήστος Σταμάτης(ΣΔΠ Φθιώτιδας) 1ος Βοηθός: Βασίλης Λάμπρου(ΣΔΠ Ευρυτανίας) 2ος Βοηθός: Βαγγέλης Λαθύρης(ΣΔΠ Ευρυτανίας)
4ος Διαιτητής: Νίκος Κακουλίδης(ΣΔΠ Ευρυτανίας)