3/4/21

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ΕΝΟΡΙΤΕΣ

Αγαπητοί μου αδελφοί με την χάρη του Κυρίου μας και των Αγίων προστατών του χωριού μας, του Αη – Γιάννη, του Αγίου Αθανασίου, του Αγίου Νεκταρίου, των Αγίων Αναργύρων και της Παναγίας της Προυσιώτισσας, η μεγάλη δοκιμασία που περάσαμε στην Κρέντη το τελευταίο διάστημα, με την «επίσκεψη» του κορωναϊού, βρίσκεται όπως όλα δείχνουν στο τέλος της.

Καθοριστική και άκρως αποτελεσματική ήταν η ιατρική συνδρομή από τους Γιατρούς μας στο Νοσοκομείο Καρπενησίου, σε όσους συνανθρώπους μας χρειάστηκε να νοσηλευτούν, αλλά και από το Κέντρο Υγείας Φραγκίστας. Μέσα από την ιστοσελίδα μας, συγχαίρουμε τον Δ/ντη του Νοσοκομείου Καρπενησίου κ. Δημήτρη Καρατσίκη και στο πρόσωπο του, όλους τους Γιατρούς και το Νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου, που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων στις δύσκολες στιγμές των συγχωριανών και αδελφών μας, προσφέροντας τους με περίσσια φροντίδα το υπέρτατο αγαθό της υγείας και τους ευχαριστούμε από βάθους καρδιάς, ευχόμενοι όπως ο Κύριος δια πρεσβειών του Αγίου Νεκταρίου, στηρίζει και ενδυναμώνει το τεράστιο έργο που επιτελούν.

 

Αγαπητοί μου αδελφοί την δοκιμασία αυτή την ζήσαμε και μεις στην ιερατική μας οικογένεια, με την μικρή μας θυγατέρα, Αθηνά – Παρασκευή, μαθήτρια του Σχολείου της Κρέντης, όπου παρουσιάστηκαν τα πρώτα θετικά κρούσματα κορωναϊού στο χωριό μας, εδώ και ένα μήνα περίπου. Στα τεστ που έγιναν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, η Αθηνά μας, βρέθηκε αρνητική, όπως και μεις, (μοριακό), αλλά για λόγους ασφαλείας μείναμε στο σπίτι τηρώντας με ευλάβεια τις οδηγίες των γιατρών και των ειδικών.

Και ενώ διανύαμε τις τελευταίες ημέρες της καραντίνας όλοι μας στο ιερατικό μας σπίτι στην Κρέντη, το Σάββατο 20 Μαρτίου 2021, η κόρη μας παρουσίασε λίγο πυρετό, 37,2 c, γεγονός που μας οδήγησε στο Κ.Υ. Φραγκίστας και στην υποβολή νέων τεστ, όπου η Αθηνά μας αυτή τη φορά βρέθηκε θετική στον ιό.

Με τις οδηγίες των γιατρών η μικρή μας κόρη μετακινήθηκε στο πατρικό μας σπίτι στην Επισκοπή για να μείνει ξεχωριστά από μας με την άλλη κόρη μας την Χριστίνα και έτσι για όλους μας ξεκίνησε μια νέα 14μερη καραντίνα, η οποία έληξε σήμερα Σάββατο 3 Απριλίου 2021.

Όλες τις μέρες της παρατεταμένης καραντίνας μας, ενημερώναμε συνεχώς τον οικογενειακό μας γιατρό, την γιατρό στο Νοσοκομείο Καρπενησίου, τον γιατρό του Κ.Υ. υποβαλλόμενοι σε τεστ, θερμομέτρηση – μέτρηση οξυγόνου και σε όσα προβλέπονταν από το υγειονομικό πρωτόκολλο στην περίπτωσή μας.

Έτσι αύριο, Κυριακή 4 Απριλίου 2021 και αφού λάβαμε, τόσο εγώ και η πρεσβυτέρα όσο και τα 2 παιδιά μας, το ΟΚ από τους αρμοδίους της πολιτικής προστασίας, του ΕΟΔΥ και τους γιατρούς, με τη χάρη του Θεού επιστρέφουμε στην καθημερινότητα και προσωπικά στις ιερατικές μου υποχρεώσεις.

Μέχρι στιγμής, στον ένα χρόνο του Κορωναϊού, είναι η 3η καραντίνα που περνάω και δόξα τω Θεώ, από πλευράς υγείας δεν είχα κανένα μα κανένα πρόβλημα, όπως και οι οικογενείς μου, παρά τα πολλά και αυθαίρετα που δυστυχώς κατά καιρούς ακούστηκαν και ειπώθηκαν.

Γι΄ αυτό και σας ενημερώνω λεπτομερώς για το πολύ σημαντικό αυτό ζήτημα, γιατί θέλω να γνωρίζετε από μένα προσωπικά και υπεύθυνα, για τα συμβαίνοντα στο ιερατικό μας σπίτι και όχι μέσω σεναρίων, γιατί σε θέματα υγείας θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, όπως και για τους συνανθρώπους μας.

Αγαπητοί μου αδελφοί από την δοκιμασία του Κορωναϊού να είστε σίγουροι, ότι θα βγούμε πολύ σύντομα νικητές, αλλά θέλω να ξέρετε ότι με τον αόρατο αυτό εχθρό δεν μπορούμε να παίζουμε καθότι είναι ένας ύπουλος ιός που πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, σεβόμενοι τον εαυτό μας και τους διπλανούς μας.

Για το λόγο αυτό από αύριο Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως και με βάση τις οδηγίες από τους ειδικούς, στις εκκλησίες της ενορίας μας και μέχρι να φύγει ο ιός από τον τόπο μας, θα σας παρακαλέσω, όποιοι θα έρχεστε στις Θείες Λειτουργίες ή στις ακολουθίες, προσερχόμενοι να τηρείτε αυστηρά τα προβλεπόμενα από το υγειονομικό πρωτόκολλο μέτρα, τα οποία καλώς γνωρίζετε.

Όσοι δεν μπορείτε ή δεν αισθάνεστε καλά, σας συνιστώ να μένετε σπίτια σας και να ξέρετε πως είστε συνεχώς στις προσευχές μου. Αυτό εξάλλου γίνεται από μέρους μου, όχι μόνο τώρα αλλά εδώ και 15 χρόνια κάθε μέρα για όλους τους Ενορίτες μας, για όλους τους συγχωριανούς μας, για όλους εκείνους που ζουν σε άλλα μέρη αλλά και για τον καθένα σας προσωπικά.

Δοξολογώ και υμνώ τον Πανάγαθο Θεό και τον Άγιο Νεκτάριο που εισάκουσε τις προσευχές μου για όλους μας αυτό το διάστημα της δοκιμασίας και είμαστε καλά. Όλοι μας διαισθανθήκαμε αυτές τις μέρες της δοκιμασίας την ευεργετική παρέμβαση των Αγίων στη ζωή μας που πάντα είναι δίπλα μας σε κάθε δύσκολη στιγμή. Παραμείνετε πιστοί στην ευεργεσία του Πολυεύσπλαχνου Θεού μας και κλείστε τα αυτιά σε εκείνους που έχουν επενδύσει στον φόβο μας και στα επακόλουθά του.  

Παρακαλώ λοιπόν και την δική σας προσευχή, την προσοχή όλων σας και τον σεβασμό στους γύρω σας, για να συνεχίσουμε να είμαστε γεροί και πάντα χαρούμενοι στο ευλογημένο χωριό μας.

Επ΄ ευκαιρία της αυριανής μεγάλης εορτής της Σταυροπροσκυνήσεως, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους σας, υγεία, χαρά και ευτυχία, να πορευτούμε με πνευματική ειρήνη το υπόλοιπο διάστημα της Σαρακοστής και με την χάρη του Τιμίου Σταυρού να γιορτάσουμε ευλογημένα το ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ.

Ταπεινή ευχή και προσευχή όλων μας, να αποθεραπευτούν οι ασθενούντες αδελφοί μας, ο Κύριος να ενδυναμώνει και να ενισχύει τους ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό όλων των Νοσοκομείων της χώρας και του κόσμου και να φωτίζει τους επιστήμονες να βρουν μετά το εμβόλιο και το κατάλληλο φάρμακο για την αντιμετώπιση του αόρατου αυτού εχθρού που τόσο έχει ταλαιπωρήσει τον κόσμο.

 

ΥΠΟΜΟΝΗ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗ

Η ΧΑΡΙΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ

 

Υ.Γ.

Για τα μέτρα που θα ισχύσουν την Μεγάλη Εβδομάδα στις Εκκλησίες, θα σας ενημερώσω τις επόμενες μέρες μετά την σχετική ΚΥΑ και την Εγκύκλιο που θα εκδοθεί και θα μας κοινοποιηθεί.

 

Μετά πατρικών ευχών

Ο ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΣΑΣ

 

π. Ευάγγελος Φεγγούλης