28/4/21

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΟΥ ΚΡΕΝΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΝΟΡΙΤΕΣ ΕΝΟΨΕΙ Μ. ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΧΑ

Αγαπητοί μου αδελφοί

Διανύοντας αισίως την Μ. Τετάρτη και αφού ευχηθώ σε όλους σας Καλή Ανάσταση θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω τα παρακάτω:

1.     Σύμφωνα με την τελευταία ΚΥΑ αλλά και την Εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και σεβόμενος όπως πάντα τα 15 χρόνια που είμαι κοντά σας, όλους σας και έναν προς έναν ξεχωριστά εδώ στο χωριό μας, σας ενημερώνω υπεύθυνα ότι προ ημερών υποβλήθηκα σε εξειδικευμένο Ανοσολογικό έλεγχο για τον ποσοτικό προσδιορισμό των αντισωμάτων IgG, συμπεριλαμβανομένων και των εξουδετερωτικών αντισωμάτων έναντι της πρωτεΐνης Spike του ιού SARS – CoV – 2, όπου διαφάνηκε ότι δεν προσβλήθηκα από την covid 19, ενώ χθες υποβλήθηκα και το self-test το οποίο βγήκε αρνητικό (φωτο). Για όλα αυτά έχω υποβάλλει Δήλωση αποτελέσματος self-test για εργαζομένους δημοσίου τομέα, στην σχετική πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr.


2.      Στις Ιερές ακολουθίες που θα τελούνται μέχρι το Πάσχα εν­τός του Ι­ε­ρού Ναού του Αγίου Νεκταρίου Κρέντης σας ενημερώνω πως θα τηρηθεί η α­να­λο­γία του ενός (1) προ­σώ­που ανά είκοσι πέντε (25) τ.μ. ε­πι­φα­νείας και με ε­λά­χι­στη α­πό­σταση δύο (2) μέ­τρων με­ταξύ τους, με μέ­γι­στο ε­πι­τρε­πό­μενο α­ρι­θμό πι­στών τα ε­κατό (100) πρό­σωπα. Κατά τον υ­πο­λο­γι­σμό των ως άνω προ­σώ­πων εξαι­ρούν­ται οι Λει­τουρ­γοί και το προ­σω­πικό του Ι­ε­ρού Ναού (ι­ε­ρο­ψάλ­τες, νε­ω­κό­ρος, ε­πί­τρο­ποι κ.λπ.). Στον Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου ο μέγιστος αριθμός πιστών είναι τα 40 περίπου άτομα. 


3.     Οι πι­στοί, κατά την δι­άρ­κεια της πα­ρα­μο­νής τους στον Ι­ερό Ναό, υ­πο­χρε­ούν­ται να φο­ρούν δι­πλό προ­στα­τευ­τικό κά­λυμμα προ­σώ­που (μά­σκα και χει­ρουρ­γική) ἤ μονή μά­σκα τύ­που Ν95, την οποία θα α­φαι­ρούν μόνο για την Θεία Με­τά­ληψη.

4.     Σε πε­ρί­πτωση κατά την οποία ο αρι­θμός των προ­σελ­θόν­των πι­στών υπερ­βαί­νει τον ε­πι­τρε­πό­μενο για τους εισερ­χο­μέ­νους στους Ι­ε­ρούς Να­ούς, οι πι­στοί δύ­ναν­ται να πα­ρα­μέ­νουν στον προ­αύ­λιο χώρο προ­σευ­χό­με­νοι και τη­ρών­τας υπο­χρε­ω­τι­κώς α­πό­σταση του­λά­χι­στον δύο (2) μέ­τρων με­ταξύ τους και ανά δέκα (10) τ.μ. ε­πι­φα­νείας, αφού θα έ­χουν τε­θεί σε λει­τουρ­γία τα ε­ξω­τε­ρικά με­γά­φωνα των Ι­ε­ρών Ναών, στο προ­βλε­πό­μενο ε­πί­πεδο εκ­πομ­πής ή­χου. Στον αύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου, ο μέγιστος αριθμός πιστών είναι τα 100 περίπου άτομα. 

5.     Στη είσοδο του Ιερού Ναού θα υπάρχουν αν­τι­ση­πτικά / α­πο­λυ­μαν­τικά για την υ­πο­χρε­ω­τική α­πο­λύ­μανση των χει­ρών όλων των εισερ­χο­μέ­νων και ο προ­βλε­πό­με­νος ε­ξο­πλι­σμός υ­γι­ει­νής (χαρ­το­μάν­δηλα, χάρ­τι­νες πετ­σέ­τες κ.λπ.).

6.     Υπο­χρε­ούν­ται ά­παν­τες οι θρη­σκευ­τι­κοί λει­τουρ­γοί, οι ιε­ρο­ψάλ­τες και το προ­σω­πικό του Ιε­ρού Ναού (νε­ω­κό­ρος κ.λπ.), κα­θώς και τα όρ­γανα δι­οι­κή­σεως (ε­πί­τρο­ποι) και οι ε­θε­λον­τές, να έχουν κάνει self-test και να φέ­ρουν τα υπό του νό­μου προ­βλε­πό­μενα μέ­τρα προ­στα­σίας, ε­ξαι­ρου­μέ­νων μόνο των θρη­σκευ­τι­κών λει­τουρ­γών και των ιε­ρο­ψαλ­τών κατά την ώρα τε­λέ­σεως των Ιε­ρών Α­κο­λου­θιών, για τη χρήση μάσκας.

7.     Ὁ φυ­σι­κός ε­ξα­ε­ρι­σμός των Ι­ε­ρών Ναών εί­ναι υ­πο­χρε­ω­τι­κός κατά την δι­άρ­κεια ό­λων των Ι­ερών Α­κο­λου­θιών.

8.     Η Λι­τά­νευση του Επι­τα­φίου την Μ. Παρασκευή το βράδυ θα πρα­γμα­το­ποι­η­θεί μόνο πέ­ριξ του Ιε­ρού Ναού του Αγίου Νεκταρίου, δί­χως τον σχη­μα­τι­σμό πομ­πής από τούς πι­στούς, οι οποίοι θα πρέ­πει να πα­ρα­μεί­νετε στις θέ­σεις σας.

9.     Για την προ­σκύ­νηση του Ε­σταυ­ρω­μέ­νου και του Ε­πι­τα­φίου, οι πι­στοί θα προ­σέρ­χον­ται προς προ­σκύ­νηση τη­ρών­τας με α­κρί­βεια την προ­βλε­πό­μενη α­πό­σταση των δύο (2) μέ­τρων με­ταξύ σας και φο­ρών­τας προ­στα­τευ­τική μά­σκα, στα Πρό­πυλα του Ι­ε­ρού Ναού του Αγίου Νεκταρίου Κρέντης, προς αποφυγή συ­νω­στι­σμού.

10.   Αδελφοί μου ό­σοι α­νή­κετε σε υ­γει­ο­νο­μι­κώς ευ­πα­θείς ομά­δες σας πα­ρα­κα­λώ να αποφύγετε την έξοδο από τα σπίτια σας, χά­ριν της προ­στα­σίας της υγείας σας.

 

11.   Επειδή φέτος η εορτή του Αγίου Αθανασίου (2 Μαΐου) συμπίπτει με το ΠΑΣΧΑ, τον Άγιο Αθανάσιο θα τον συνεορτάσουμε την Δευτέρα της Λαμπρής με την εορτή του Αγίου Γεωργίου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου, επίσης προς αποφυγή συ­νω­στι­σμού.

 

Χρόνια πολλά, ευλογημένα με υγεία και χαρά του Σταυρωθέντος και Αναστάντος Κυρίου μας. Καλή Ανάσταση σε όλους τους όπου γης συγχωριανούς μας και σε όλο τον κόσμο.

Μετά απείρων πατρικών ευχών 

Ο ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΣΑΣ