27/1/21

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΟΙ ΕΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ

Με λαμπρότητα και με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα γιορτάσαμε και φέτος την μεγάλη εορτή του Αγίου Βασιλείου και της Πρωτοχρονιάς, των Θεοφανίων και την γιορτή του Αγίου Αθανασίου, στο χωριό μας. 

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2021

Μετά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέσαμε στον Ι.Ν. του Αγίου Νεκταρίου, την 1η του νέου έτους, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα, ο εφημέριος μας ευλόγησε 2 Βασιλόπιτες ευχόμενος σε όλους χρόνια πολλά, καλή χρονιά και ταχεία απαλλαγή από την δοκιμασία του Κορωνοϊού.  






Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΗ-ΓΙΑΝΝΗ 

Ανήμερα των Φώτων μετά την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αη - Γιάννη, τελέσαμε την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού και στη συνέχεια τον Αγιασμό των Υδάτων στην ξακουστή του Πουλιού τη βρύση. Ήταν μια ευλογημένη μέρα και το γεγονός του Αγιασμού των υδάτων στη βρύση χαιρετίστηκε από τους λιγοστούς παρευρισκόμενους αλλά και από όλους τους συγχωριανούς μας. 

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 

Με τις δέουσες τιμές γιορτάσαμε και την μεγάλη εορτή του Αγίου Αθανασίου στις 18 Ιανουαρίου 2021. Την παραμονή τελέσαμε τον πανηγυρικό Εσπερινό και την αγιώνυμη ημέρα Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου. Λόγω των μέτρων θεία Λειτουργία τελέσαμε και στον Άγιο Νεκτάριο για να μπορεί να εκκλησιαστεί ο κόσμος χωρίς προβλήματα.

Η χάρις των Αγίων να πρεσβεύουν για όλο τον κόσμο. Χρόνια πολλά και ευλογημένο το 2021.