15/10/20

Στην τελική ευθεία οι εργασίες αποκατάστασης στον Ναό του Αγίου Νεκταρίου

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου, που έπαθε μεγάλες ζημιές το βράδυ της 11ης Σεπτεμβρίου 2020. 

Ήδη ολοκληρώθηκαν οι επιβεβλημένες αλλαγές στο ηλεκτρικό δίκτυο, με την εγκατάσταση νέου και την τοποθέτηση ειδικών πινάκων με ρελέ ασφαλείας και ότι άλλο προβλέπεται, όπως και το βάψιμο εσωτερικά του Ναού αλλά και του Ιερού Βήματος. 

Ακόμη αντικαταστάθηκαν και τοποθετήθηκαν νέα πλακάκια στο σημείο της φωτιάς και δρομολογήθηκε η μελέτη για την επισκευή και την αναβάθμιση του ηχοσυστήματος και η μελέτη για την εγκατάσταση συστήματος πυρασφάλειας. 

Κατατέθηκε η προκαταβολή για την αγορά των 3 ξυλόγλυπτων, προσφορά τεσσάρων ευλαβών συγχωριανών μας, εκ των μεγάλων δωρητών της Ενορίας μας και απομένουν κάποιες μικρές παρεμβάσεις στα τζάμια και ο γενικός καθαρισμός του Ναού. 

Σε όλα αυτά, μετά από σχετικό αίτημα του Εκκλ. Συμβουλίου, Συνεργείο του Δήμου ευπρέπισε και καθάρισε τον αύλιο χώρο του Ναού. Ευχαριστίες εκφράζονται στα παιδιά του συνεργείου και στο συγχωριανό μας υπεύθυνο Αντιδήμαρχο Ηλία Μάκκα για την φροντίδα αυτή και το ενδιαφέρον που έδειξε. 

Τέλος για μια ακόμη φορά ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ απευθύνεται σε όσους συνέδραμαν και θα συνδράμουν για να γίνει ο Ναός μας καλύτερος απ΄ ότι ήταν. 










ΤΟ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑ