30/9/20

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης στον Άγιο Νεκτάριο

 

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης στον περικαλλή Ναό του Αγίου Νεκταρίου, μετά την πυρκαγιά της 11ης Σεπτεμβρίου 2020.

Μετά την τοποθέτηση των τζαμιών, πρώτα ο θεός αύριο ολοκληρώνετε και ο γενικός καθαρισμός του εσωτερικού του Ναού, τόσο στον αγιογραφικό διάκοσμο, όσο και στα υπόλοιπα σημεία, στο τέμπλο, στους πολυελαίους, στα καντήλια, στα καθίσματα και ξυλόγλυπτα. Η κάπνα δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα που όμως αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά σε μεγάλο ποσοστό από το εξαίρετο συνεργείο του Χρ. Κατσίκη και έχουμε μια πολύ καλή εικόνα μετά τη φωτιά.














Οι αδελφοί Κώστας και Γιάννης Μάκκας με την παρουσία του πατέρα τους Χριστόφορου, τοποθέτησαν άψογα τις σκαλωσιές προκειμένου να γίνουν οι εργασίες με ασφάλεια στα δύσκολα σημεία. 

Σε καλό σημείο βρίσκονται και οι εργασίες αποκατάστασης του ηλεκτρικού δικτύου που καταστράφηκε, με την τοποθέτηση νέων Πινάκων με ρελέ και νέα ενισχυμένα καλώδια σε όλα τα σημεία. Άψογη και η δουλειά των ηλεκτρολόγων Βασίλη Μπαλατσιά και Γιάννη Μάκκα. 

Θα ακολουθήσει από μεθαύριο το βάψιμο του Ναού που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στα σημεία που υπάρχουν τοιχογραφίες. Ελπίζουμε μέχρι τις 15 Οκτωβρίου να έχουν ολοκληρωθεί οι βασικές εργασίες και να προχωρήσουμε στην τοποθέτηση των νέων ξυλογλύπτων, που κάηκαν και στην αγιογράφηση των τοιχογραφιών που κάηκαν. 

Δόξα τω Θεώ και τον Άγιο Νεκτάριο μέχρι στιγμής, υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση από συγχωριανούς μας και αναμένεται ανάλογη συνέχεια, στην οικονομική συνδρομή για την αποκατάσταση του Ναού μας. 

Στις επόμενες μέρες θα δημοσιεύσουμε όλες τις συνδρομές των αδελφών μας και την ευχαριστήρια επιστολή που θα τους αποστείλει το Εκκλ. Συμβούλιο.