19/9/20

ΒΗΜΑ - ΒΗΜΑ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

 Με βήματα αργά αλλά σταθερά και με την συγκινητική συμμετοχή πολλών συγχωριανών μας, ξεκίνησαν με την χάρη του Αγίου Νεκταρίου οι εργασίες αποκατάστασης μετά την φωτιά της 11ης Σεπτεμβρίου 2020. 

Πρώτο μέλημά μας ήταν να αντικαταστήσουμε τα 60 περίπου σπασμένα και ραγισμένα τζάμια, για να μην μπει το νερό μέσα στο Ναό και καταστρέψει τρις Αγιογραφίες. Με την άμεση κινητοποίησή μας και την καθοριστική συνδρομή των ευλαβών συγχωριανών μας Μιλτιάδη και Αρετής Τσέτσου, που κάλυψε όλες τις δαπάνες, ήδη τοποθετήθηκαν τα καινούργια τζάμια και προλάβαμε τις βροχές του διημέρου που ακολούθησαν.

                    Αντικαταστάθηκαν όλα τα τζάμια και τοποθετήθηκαν σκαλωσιές για την συνέχεια 








Ευχαριστούμε όλους όσοι μέχρι στιγμής ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας να εξωραΐσουμε τον περικαλλή Ναό μας και όσους θα συνεισφέρουν στην πορεία των εργασιών αποκατάστασης. 

Για την συγκέντρωση των χρημάτων έχει συγκροτηθεί άτυπη 5μελής Επιτροπή, που εκδίδει αποδείξεις είσπραξης σε όσους προσφέρουν οικονομική ενίσχυση και αυτές καταχωρούνται σε ειδικό για την περίπτωση βιβλίο Εσόδων - Εξόδων. 

Τοποθετήθηκαν σκαλωσιές και πρώτα ο Θεός την Δευτέρα θα εγκατασταθεί συνεργείο για τα ηλεκτρολογικά και στις επόμενες μέρες ειδικό συνεργείο καθαρισμού και συντήρησης των τοιχογραφιών, υδραυλικός, και ελαιοχρωματιστής. 

Στο τέλος θα μπει ο Αγιογράφος για την αντικατάσταση των καμένων τοιχογραφιών και θα ολοκληρωθεί η πλήρης αποκατάσταση του Ναού με την αγορά του ξυλόγλυπτυ μανουαλίου, του επιταφίου, του προσκηνηταρίου και την βοηθητικής ντουλάπας που κάηκαν.

Βήμα - βήμα και με πολύ προσοχή σε ότι νέο γίνεται, να γίνεται με βάση τις απαιτούμενες προδιαγραφές, όπως και το σύστημα πυρόσβεσης, για να προλάβουμε με την βοήθεια του Αγίου μας την εορτή του στις 9 Νοεμβρίου.