16/5/20

ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΙΟΥ ΞΑΝΑΧΤΥΠΟΥΝ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΚΡΕΝΤΗΣ - ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ


 ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ
 ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ 
Αγαπητοί Μου Ενορίτες Χριστός Ανέστη!
Από αύριο Κυριακή 17 Μαΐου 2020 επιτρέπεται και πάλι η παρουσία πιστών στη Θεία Λειτουργία, στα Ιερά Μυστήρια και στις Ιερές Ακολουθίες των Ιερών Ναών της Εκκλησίας της Ελλάδος και φυσικά στις Εκκλησίες του χωριού μας.

Σύμφωνα με την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Τρίτης 12ης Μαΐου 2020, για την αποφυγή του συνωστισμού των πιστών και την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19, θα παρακαλέσω να τηρηθούν και στην Ενορία μας τα παρακάτω:
1) Κατά την είσοδο στον Ιερό Ναό είναι απαραίτητη η τήρηση της αποστάσεως του ενός και ημίσεως (1,5) μέτρου μεταξύ όσων αναμένουν. Σε εμφανές σημείο τού Ιερού Ναού (δίπλα από το παγκάρι) υπάρχει ο προβλεπόμενος αναγκαίος εξοπλισμός υγιεινής. Στην έξοδο του Ιερού Ναού υπάρχει ειδικός κάδος για την απόρριψη χρησιμοποιηθέντος εξοπλισμού υγιεινής.
2) Ο συνολικός αριθμός των πιστών, οι οποίοι μπορούν να παρευρίσκονται ταυτόχρονα εντός τού Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Κρέντης είναι 25 πρόσωπα. Τυχόν περισσότεροι από τους 25 πιστούς που επιτρέπεται να εισέλθουν εντός του Ιερού Ναού, μπορούν να παραμένουν στον προαύλιο χώρο του ναού, προσευχόμενοι, όπου θα υπάρχουν και καθίσματα τηρώντας την απόσταση του 1,5 μέτρου μεταξύ τους, αφού θα έχουν ανοιχθεί τα εξωτερικά μεγάφωνα κατά τις ώρες και στο επίπεδο εκπομπής ήχου που επιτρέπονται από την κείμενη νομοθεσία.
3) Κατά την προσέλευση στην Θεία Μετάληψη στον Ιερό Ναό μας, θα προσέρχονται οι πιστοί χωρίς να βιάζονται, (Δεξιά και Αριστερά ως συνήθως), κρατώντας την απόσταση του 1,5 μέτρου μεταξύ τους. Η αποχώρηση θα γίνεται από το μεσαίο κλίτος. Μόλις Κοινωνήσουν αυτοί που βρίσκονται μέσα στον Ναό, στην συνέχεια θα έρθουν με την ίδια τάξη και όσοι πιστοί θέλουν να κοινωνήσουν από τον προαύλιο χώρο του ναού.
4) Την ίδια τάξη θα τηρούμε κατά την διανομή του αντιδώρου, του άρτου, κ.λπ. ευλογιών.
5) Το Παρεκκλήσιο του Αγίου Αθανασίου θα παραμένει ανοικτό κανονικά 8-13 το μεσημέρι και 5:30-8:30 το απόγευμα. Μπορείτε να προσέρχεσθε για ατομική προσευχή, τηρώντας τα μέτρα προφύλαξης.
6) Το Μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως θα τελείται, προς αποφυγή συνωστισμού, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης στο τηλέφωνο του Ναού 22370-31836 και του εφημερίου σας 6973333018.
7) Όσον αφορά στην τέλεση Ιερών Μυστηρίων Γάμου και Βαπτίσεως και Εξοδίων Ακολουθιών, ισχύουν όσα παραπάνω προβλέπονται σχετικά με την προσέλευση πιστών, ενώ τα Ιερά Μυστήρια θα τελούνται εντός του Ιερού Ναού, σύμφωνα με προγενέστερη Συνοδική απόφαση και είναι απαραίτητη η επιλογή της λιτότητος και απλότητος, όσον αφορά στους στολισμούς των Ιερών Ναών.
Αδελφοί μου, Όσοι πιστοί ανήκουν στις υγειονομικά ευπαθείς ομάδες, πρέπει να αποφύγουν την έξοδο από το σπίτι, χάριν της προστασίας της υγείας τους και των αδελφών τους.
Επειδή σεβόμαστε τα όσα όρισε η πολιτεία, παρακαλούμε να μην μας φέρετε σε δύσκολη θέση. Ευχαριστούμε για την κατανόηση. Σας περιμένουμε με χαρά. Τα παραπάνω ισχύουν μέχρι 5 Ιουνίου.
Το Ψυχοσάββατο 6 Ιουνίου 2020, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου και πέρας Αυτής, θα τελέσουμε κοινό τρισάγιο στο κοιμητήριο υπέρ αναπαύσεως ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΚΗΜΟΙΜΕΝΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ.
Θα ακολουθήσει Ιερή Λιτανεία, με τις εικόνες της Παναγίας Προυσίωτισσας, του Αγίου Αθανασίου και του Αγίου Νεκταρίου σε όλο το χωριό, όπου κατά την διάρκειά της θα πραγματοποιηθούν Δεήσεις υπέρ υγείας όλων των Ενοριτών και υπέρ της ταχείας λυτρώσεως εκ του παραλογισμού (κορωνοϊού), που ταλαιπωρεί όλο τον κόσμο. Καλό θα είναι στην Λιτανεία ο κάθε πιστός να έχει μαζί του και μια δική του εικόνα από το σπίτι.
Τόσο στη Θ. Λειτουργία και στο Κοιμητήριο, όσο και στην Λιτανεία δεν θα πρέπει να λείψει κανένας Ενορίτης μας!!!
Αγαπητοί μου αδελφοί εύχομαι από καρδιάς ο Άγιος Νεκτάριος και όλοι οι Άγιοι που τιμούμε στο χωριό μας να πρεσβεύουν προς τον Αναστάντα Κύριό μας για όλους σας και για τους όπου γης ευσεβείς Ορθοδόξους Χριστιανούς.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΧΡΙΣΤΟΥ – Π. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ