8/7/19

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΗΜΕΡΙΟ ΚΡΕΝΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΠΙΣΚΕΨΗ» ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ


Αγαπητοί μου αδελφοί
Στο χωριό μας σήμερα πραγματοποίησαν «επίσκεψη» μέλη της «Ελληνικής Ιεραποστολικής Ένωσης», η οποία δραστηριοποιείται στη χώρα μας, με έδρα την Αθήνα. 

Η νεοπροτεσταντική αυτή οργάνωση έχει προγραμματίσει μία ευρείας κλίμακας προσηλυτιστική δραστηριότητα, με την ονομασία «Joshua 2019 », κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 2 και 11 Ιουλίου 2019, στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Ευρυτανίας και Άρτας.


Η «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση» που ιδρύθηκε το τελευταίο τέταρτο του 20ού αιώνα, στο παρελθόν έχει κάνει εξαιρετικά απαξιωτικές αναφορές για την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Η οργάνωση είναι προτεσταντικός ιεραποστολικός σύλλογος.  Έργο του θεωρεί να διανέμει την Καινή Διαθήκη. Ακολουθούν την κοινή προτεσταντική αντίληψη, πως η αλήθεια βρίσκεται μόνο στην Αγία Γραφή και δεν τιμούν την Παναγία, τους Αγίους, τις εικόνες, αρνούνται τα Ιερά Μυστήρια και απορρίπτουν την Ιερά Παράδοση.

Το έντυπο υλικό που μοίρασε σήμερα η ομάδα αυτή μέσα σε ειδική συσκευασία, από σπίτι σε σπίτι, αποτελείται από την Καινή Διαθήκη, καθώς και έντυπο υλικό που προπαγανδίζει τους σκοπούς της «Ελληνικής Ιεραποστολικής Ένωσης» και στο οποίο αναφέρονται οι έντυπες και ψηφιακές εκδόσεις τους με τη διδασκαλία τους.

Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ως μέλη του ενός και μοναδικού Σώματος του Χριστού, δηλαδή της Εκκλησίας, δεν έχουμε ανάγκη τις «προσφορές» των νεοφανών αιρετικών κινήσεων, ούτε τους διάφορους αυτοχειροτονημένους «κήρυκές» τους από το εσωτερικό ή το εξωτερικό.


Για το λόγο αυτό αγαπητοί μου αδελφοί και Ενορίτες της Κρέντης, σας προτρέπω να μην παραλαμβάνεται τίποτε από αυτούς τους ανθρώπους, ούτε και από κανένα άλλο, όπως έγινε προ καιρού με την επέλαση των χιλιαστών στο χωριό μας.

Ωστόσο αν παραλάβατε την συσκευασία, κρατήστε μόνο την ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ που φέρει την έγκριση της Ιεράς Συνόδου και τα υπόλοιπα πετάξτε τα.

Ο ορθόδοξος χριστιανός γνωρίζει, ότι αυθεντικός ερμηνευτής της Αγίας Γραφής είναι μόνο η Εκκλησία του Χριστού, ως «στύλος και εδραίωμα της αληθείας» (Α Τιμ. γ 15).

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Μετ΄ ευχών
π. Ευάγγελος Φεγγούλης
Θεολόγος