29/5/18

Πανηγύρι του παλιού καλού καιρού στην Αγία Τριάδα- Καθοριστική η συμβολή των γυναικών και των παιδιών στην άψογη διοργάνωσή του


Με λαμπρότητα και χριστιανική μεγαλοπρέπεια γιορτάσαμε και φέτος στην Κρέντη την εορτή του Αγίου Πνεύματος. Χθες το πρωί Δευτέρα 28 Μαΐου 2018, τελέστηκε πανηγυρικό συλλείτουργο στον πανηγυρίζοντα ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας μετά θείου κηρύγματος και αρτοκλασίας, συμμετεχόντων, του εφημέριου του χωριού μας και 2 ακόμη ιερέων, του π. Θ.  Γκορόγια, και του π. Βασιλείου Βλάχου.





 Ο Παπα - Βαγγέλης με τα παιδιά στο χορό 


 Στο χορό και η πρεσβυτέρα με τις γυναίκες 


Οι αδελφές Ελένη και Λίνα Μάκκα στο χορό


 Η παρέα του Χριστόφορου Μάκκα


                       Οι παρέες του Κ. Μάκκα, του Λάμπρου Λάππα και του Σταύρου Μάκκα


 Το υπέροχο συγκρότημα



Η παρέα του Γιάννη Βούρτσα



Η παρέα του Λάζαρου Λάππα 


Η παρέα του Βαγγέλη Κατσιάδα 


Και λουκουμάδες στο πανηγύρι 


Ο Λάκης Μάκκας και η ομάδα του επί τω έργω


Παρέες στο πανηγύρι μας 




Ο Χρήστος Λάππας με τον γαμπρό του Γ. Χαλιμούρδα


Η Αγγελική Μάκκα στο χορό 


Η Ντίνα Βούρτσα στο χορό 


Η Στέλλα με τα βαριά και ασήκωτα τραγούδια της ... Ντίνα κράτα γερά... 


Η Λένα Σκλαπάνη στο χορό


Αρτοκλασία στο τέλος της Θ. Λειτουργίας


Και παιχνίδια στο πανηγύρι


Το επιτελείο εν δράσει 


Και άλλη παρέα 


Ο Γιώργος Λάππας στην ψησταριά του


Μερική άποψη του πανηγυριού μας 


Η παρέα του Γιάννη Γαλατά από το Παλιοχώρι 





Οι συντονίστριες του πανηγυριού




Η Ντίνα Βούρτσα στο χορό 





 Και τα παιδιά στο χορό

  Η κλήρωση της λαχειοφόρου


Η μικρή Σοφία τραβάει το τυχερό λαχνό που έδωσε το αρνί στον Γ. Λάππα


Από τη Θ. Λειτουργία 


Η λεβέντισσα η Τασούλα Καραθάνου, από την Πάτρα 
στο πανηγύρι με την κόρη και τον γαμπρό της. 

Με το πέρας της θείας λειτουργίας, πάνω από 200 άτομα παρακάθισαν στα τραπέζια που είχαν στρωθεί για το πανηγύρι και ακολούθησε γλέντι του παλιού καλού καιρού, με το συγκρότημα του Κώστα Κουτσιούμπα, που έδωσε ρεσιτάλ μουσικής παρουσίας. Κοντά του στα πατάρι, ο τραγουδιστής Λάμπρος Στασινός και οι συγχωριανοί μας Γιώργος Μάκκας και Κώστας Λεπενιώτης.

Χόρεψαν λεβέντικά τα παιδιά του Κατηχητικού συνοδευόμενα από τον εφημέριό μας και κάποιες παρέες δίνοντας την ωραία Ελληνορθόδοξη παραδοσιακή διάσταση στο σπουδαίο αυτό πανηγύρι μας, που θα πρέπει να το υποστηρίξουμε όλοι, καθότι είναι από τα καλύτερα ημερήσια πανηγύρια που γίνονται στον τόπο μας.

Το πανηγύρι μας φέτος εξυπηρέτησαν οι γυναίκες του χωριού, με πρωταγωνίστριες για μια ακόμη φορά, την Πρεσβυτέρα, την Αγγελική Μάκκα, την Χαρά Λάππα, την Ελένη Σκλαπάνη, την Ελένη Αθ. Ντάλλα, την Ντίνα Βούρτσα, την Σοφία Λάππα, την κυρά Βασιλική Πλατή, που παρά την ηλικία της συμμετείχε ενεργά στον ευπρεπισμό του Ναού και του αύλιου χώρου, την Μοναχή Φεβρωνία και φυσικά τα παιδιά του Κατηχητικού μας, που ανέλαβαν το σέρβις που ήταν άψογο. Για να ετοιμαστεί ο χώρος, βοήθησαν τα μέγιστα ο Βαγγέλης Τσιγαρίδας, ο Γιώργος Μάκκας, ο Χρυσόστομος Μάκκας.

Το δύσκολο έργο της διάθεσης των λαχνών για το αρνί που κληρώθηκε και κέρδισε ο Γιώργος Απ. Λάππας, το ανέλαβαν με μεγάλη επιτυχία η Σοφία Λάππα και ο Χρυσόστομος Μάκκας. 

Τα ψητά και οι μεζέδες, πεντανόστιμα όπως πάντα, από τους ειδικούς του είδους, Γιώργο Λάππα και τους Αδελφούς Μάκκα, ενώ εντυπωσιακή ήταν και η παρουσία αρκετών παραπηγμάτων με παιχνίδια, καλαμπόκια ψητά, λουκουμάδες, κασέτες κλπ, στον ευρύτερο χώρο του πανηγυριού.

Η Αγία Τριάς να διαφυλάττει όλο τον κόσμο. Χρόνια πολλά σε όλους τους όπου γης Κρεντιώτες.