28/6/17

ΓΟΡΓΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΣΟΒΑΤΙΣΜΑΤΑ



 Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΠΠΑΣ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΤΙΣ ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ. ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΤΙΣ ΞΕΦΟΡΤΩΝΕΙ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ 2 ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ.

Με γοργά βήματα προχωρούν οι εργασίες στο Πνευματικό μας Κέντρου, προκειμένου στις 10 Σεπτεμβρίου 2017 να πραγματοποιήσουμε τα επίσημα εγκαίνια αυτού του τόσου σημαντικού χώρου για την Ενορία μας. Στις επόμενες μέρες ολοκληρώνονται οι εργασίες σοβατίσματος από τον Σωτήρη Ντάλλα και αμέσως θα ακολουθήσει η τοποθέτηση των υδραυλικών δικτύων, το ηλεκτρικό δίκτυο, τα WC και τα πλακάκια στο δάπεδο.

Στόχος μας, από τον Φθινόπωρο, το Πνευματικό Κέντρο να γίνει λειτουργικό για να στεγαστούν εκεί, οι πολλές και σημαντικές δραστηριότητες του Δημιουργικού μας Εργαστηρίου, όπως τα Χορευτικά Τμήματα, η Σχολή Αγιογραφίας και το Τμήμα Ξυλογλυπτικής. Η σημαντική αυτή αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, 120 περίπου τ.μ. θα δώσει και άλλες λύσεις, για την διοργάνωση ομιλιών, συνάξεων και άλλων δράσεων.
Μετά την δωρεά εκπόνηση της Μελέτης αυτού του τόσου σημαντικού έργου και μάλιστα αφιλοκερδώς από τον Πολιτικό Μηχανικό και φίλο της Ενορίας μας Βασίλη Θεοδωρόπουλο, ξεκίνησε ένας μεγάλος αγώνας για να δημιουργηθεί μια πραγματική πνευματική φωλιά στο χωριό μας.
Ακολούθησε η διαμόρφωση του χώρου και η κατασκευή του δαπέδου με την συνδρομή του πρώην Δημάρχου Βίνιανης Νίκου Γεωργίου
Στη συνέχεια και πάντα με τις παρεμβάσεις του εφημερίου μας, με συνδρομή του Δημάρχου Αγράφων Δημήτρη Τάτση παραχωρήθηκαν  τα υλικά για το χτίσιμο του Πνευματικού μας Κέντρου.  Ακολούθησε η οικονομική προσφορά του Χάρη Μάκκα 5+5 = 10.000 ευρώ , η δωρεάν παραχώρηση όλων των κεραμιδιών για τη στέγη από την κ. Βαβουλιώτη, (ΚΕΡΑΜΟΠΟΙΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ) γνωστή του εφημερίου μας  και η εξ ολοκλήρου χρηματοδότηση για την κατασκευή της σκεπής με νέα προσφορά του Χάρη Μάκκα.
Την σκυτάλη των προσφορών πήρε στη συνέχεια ο συγχωριανός μας Αλέκος Μάκκας, κάνοντας τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις στο κτίριο και ακολούθησε το σοβάτισμα του εσωτερικού χώρου με προσφορά και χρηματοδότηση από τον Θεόφιλο Μάκκα.
Ενδιάμεσα και όποτε χρειάστηκε και η εκκλησία με τις μικρές της δυνάμεις συνέβαλε σε κάθε περίπτωση για να μην σταματήσουν οι εργασίες και κυρίως για την κατασκευή των πορτοπαραθύρων.
Ήδη έχουν αγοραστεί και τα είδη υγιεινής και τα πλακάκια για το δάπεδο. Λίγη προσπάθεια και για το νταβάνι και όλα συνηγορούν ότι μπήκαμε στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση ενός τεράστιου έργου για το χωριό μας, που θα είναι ένα πραγματικό κόσμημα στην Ενορία μας.
Μέσα από την σελίδα μας, καλούμε όποιον μπορεί να συνδράμει με τον τρόπο του, με χρήματα, με υλικά, με εξοπλισμό, για να παραδοθεί στην τοπική μας κοινωνία και όχι μόνο, ένας χώρος ιδιαίτερα χρήσιμος για όλους.

Για άλλη μια φορά ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές αυτής της προσπάθειας.
ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ






Η ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΕΚΟ ΜΑΚΚΑ





ΕΤΟΙΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΣΟΒΑΤΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΤΟ ΝΤΑΒΑΝΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΑΚΑΚΙΑ