16/12/16

Η ΚΡΕΝΤΗ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΚΚΛ. ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ Ο Μητροπολίτης μας επέδωσε τους Διορισμούς των νέων Εκκλ. Επιτρόπων της περιοχής του Δήμου Αγράφων για την ερχόμενη τριετία 2017-2020

Την επίδοση των διορισμών στα νέα μέλη, που θα στελεχώσουν τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια των Ιερών Ναών, της περιοχής του Δήμου Αγράφων, της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου για την ερχόμενη τριετία 2017-2020, πραγματοποίησε χθες, Πέμπτη 15/12/2016, ο Μητροπολίτης Καρπενησίου.



Το περασμένο Σάββατο προηγήθηκε ανάλογη συνάντηση στο Καρπενήσι, με τους νέους Εκκλ. Επιτρόπους του Δήμου Καρπενησίου.

Η σύναξη έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Κρέντης, της Αρχιερατικής Περιφέρειας Αγραίων και συμμετείχαν σε αυτή, οι ιερείς που διακονούν τις Ενορίες της Δυτικής Ευρυτανίας και οι περισσότεροι Εκκλησιαστικοί Επίτροποι που διορίσθηκαν για την επερχόμενη τριετία.












Ο Επιχώριος Επίσκοπος της Θεοσώστου Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου, μετά την προσευχή, στην εναρκτήρια ομιλία του, καλωσόρισε τους νέους Εκκλ. Επιτρόπους, τους συνεχάρη για τον διορισμό τους, εκφράζοντας τις πατρικές του ευχές προς όλα τα μέλη των Εκκλ. Συμβουλίων, να διανύσουν μια ευλογημένη και δημιουργική τριετή θητεία με υγεία και προκοπή: «Να εργαστείτε φιλότιμα και με ζήλο για την προαγωγή της ενορίας σας και να αναπτύξετε έντονη δραστηριότητα σε όλους τούς τομείς της εκκλησιαστικής δράσεως, συνεργαζόμενοι αρμονικά τόσο με τον Αιδεσιμ. Πρόεδρό σας, όσο και με τα λοιπά λαϊκά μέλη του εκκλησιαστικού σας Συμβουλίου», τόνισε με έμφαση ο κ. Γεώργιος. 
Στην συνέχεια ο Μητροπολίτης Καρπενησίου, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους Δίσκους που βγαίνουν και στον σωστό τρόπο που πρέπει αυτοί να περιφέρονται, χωρίς να δημιουργούν σκανδαλισμό στους πιστούς, κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας.  
Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κ. Γεώργιος και στην διαχείριση των χρημάτων, στα κλειδιά του παγκαριού, «που θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 3», όπως είπε  και στην συμμετοχή όλων των Επιτρόπων στην ορθή καταμέτρηση αυτών, αλλά και στην σχολαστικότητα και την ευταξία που πρέπει να επιδεικνύουν στα βιβλία διαχειρίσεως.
Επίσης ο Άγιος Καρπενησίου αναφέρθηκε στη διαφύλαξη των Ι. εικόνων και των κειμηλίων, των Ιερών Ναών, που πρέπει να αποτελεί βασική μέριμνα, των Εκκλ. Συμβούλων, εφ’ όσον αυτά αποτελούν κληρονομία των προγόνων μας και παρακαταθήκη για τις απερχόμενες γενεές.  «Καλόν είναι», τόνισε επ΄ αυτού ο Μητροπολίτης, «να συνταχθεί ειδικό πρωτόκολλο καταγραφής αυτών ανά Ναό» και για κάθε έργο που χρειάζεται να γίνει, «Να συντάσσεται πάντα Πρακτικό, που να φέρει την υπογραφή, αν είναι δυνατόν όλων των Μελών και στη συνέχεια να αποστέλλεται για έγκριση στην Ιερά Μητρόπολη». «Δαπάνες που γίνονται χωρίς Πρακτικό και έγκριση δεν είναι σύννομες και δεν καλύπτονται σε πιθανό έλεγχο», επισήμανε ο Δεσπότης.
Μετά τις ουσιαστικές και ωφέλιμες τοποθετήσεις του Σεβασμιωτάτου, δόθηκαν απαντήσεις σε ερωτήματα ιερέων και επιτρόπων και ακολούθησε η επίδοση των διοριστήριων, συνοδευόμενα με τις ανάλογες πατρικές ευχές τόσο για ευλογημένη και δημιουργική θητεία, όσο και για τις επερχόμενες εορτές της Ενσαρκώσεως του Θείου Λόγου και του νέου Έτους.
Τέλος ο Μητροπολίτης Καρπενησίου ευχαρίστησε τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αγραίων και εφημέριό μας π. Ευάγγελο Φεγγούλη όπως και το Εκκλ. Συμβούλιο Κρέντης, για την φιλοξενία και το κέρασμα που προσφέρθηκε στους προσερχόμενους, στην πολύ σημαντική αυτή σύναξη.