11/10/16

Η 2Η ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ

 Το πρωί της Κυριακής 9 Οκτωβρίου 2016, εκκλησιαστήκαμε στην Παναγία Ηλιουπόλεως όπου στο ένα προσκυνητάρι της υπάρχει η Εικόνα της Παναγίας της Προυσσιώτισας. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο προϊστάμενος του Ναού, Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Σπυρίδων Κατραμάδος και οι συνεφημέριοί του, προσέφεραν καφέ και κέρασμα – ευλογία σε όλους μας, στην αίθουσα φιλοξενίας. Εμείς ευχαριστήσαμε από καρδιάς τον σεβαστό και αγαπητό μας π. Σπυρίδωνα και ως μικρό αντίδωρο της φιλοξενίας του, του παραδώσαμε ένα καλάθι με προϊόντα της Αγραφιώτικης γης.































Ακολούθησε η επίσκεψή μας στην ΑΚΡΟΠΟΛΗ, που λόγω του πανάκριβου εισιτηρίου των 20 ευρώ, την είδαμε γενικά απ΄ έξω, αλλά και στο παρακείμενο Μουσείο. Στην συνέχεια μετακινηθήκαμε στις στήλες του Ολυμπίου Διός, στο Ζάππειο και καταλήξαμε στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ, όπου με πολύ σεβασμό παρακολουθήσαμε και την αλλαγή φρουράς των Ευζώνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου.
Επόμενη στάση, στην εκδρομή μας, το προσκύνημα της Αγίας Βαρβάρας στο Αιγάλεω. Εκεί αφού πρώτα προσκυνήσαμε στον ιστορικό Ναό, το ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας, στη συνέχεια γίναμε δεκτοί με πολύ θέρμη και πατρική αγάπη από τον Διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο και τον Άγιο Πρωτοσύγκελο της Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας π. Επιφάνιο.
Φτάνοντας, παραδώσαμε ως σεβάσματα και στον Θεοφιλέστατο, ένα καλάθι με προϊόντα του τόπου μας και αμέσως ο Άγιος Φαναρίου, με τον Διευθυντή του Οικοτροφείου και τους πατέρες , μας συνόδευσαν στην τράπεζα, όπου μας παρέθεσαν ένα υπέροχο και ευλογημένο γεύμα αγάπης.
Με το πέρας του φαγητού, ο Θεοφιλέστατος, ένας ευλογημένος και σοφός Ιεράρχης, μας μίλησε για το Οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας και το τεράστιο έργο που επιτελεί και μας ξενάγησε στους εκεί χώρους της βιβλιοθήκης και του παρεκκλησίου.
Φύγαμε από το εν λόγω προσκύνημα, γεμάτοι αγαλλίαση και ευλογία και φυσικά άπαντες ενθουσιασμένοι από την αβραμιαία φιλοξενία που γευτήκαμε. Μπήκαμε στο λεωφορείο μας και στα Καμένα Βούρλα, κάναμε στάση για καφέ και ολιγόλεπτη ξεκούραση. Γύρω στις 11 μ.μ. και μετά από ένα ευχάριστο ταξίδι, για την ασφάλεια του οποίου φρόντισε τα μέγιστα ο καλός οδηγός μας Γιάννης Μπλατζούκας, επιστρέψαμε στο ευλογημένο χωριό μας, γεμάτοι χάρη και χαρά, ανανεώνοντας το ραντεβού μας για την επόμενη προσκυνηματική εκδρομή που ελπίζουμε να μην αργήσει.

Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ Ο ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΑΣ ΜΑΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ