7/9/15

O εορτασμός της Ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου στην Κρέντη του Δήμου Αγράφων

Κατά την διάρκεια του εορταστικού διημέρου ετέθη προς προσκύνηση η κάρα του Αγίου Σεραφείμ, που φυλάσσεται στην Ι.Μ. Κορώνης.
Με  Εκκλησιαστική λαμπρότητα εόρτασε η Κρέντη την μνήμη της ανακομιδής των σεπτών λειψάνων του προστάτου της Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου 2015.


Την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός εις τον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό του Αγίου Νεκταρίου από τον εφημέριο της Ενορίας μας και Αρχιερατικό Επίτροπο Αγραίων.

Την κυριώνυμον της εορτής τελέσθηκε ο Όρθρος και Πανηγυρική Θ. Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος, από τον Θεολόγο π. Γεώργιο Τηγάνη, στην οποία συλλειτούργησαν ο  Αρχιερατικός της Περιφέρειας και 5 ακόμη ιερείς όμορων ενοριών.
Αξιοσημείωτο να αναφερθεί πως κατά την διάρκεια του εορταστικού διημέρου στην Κρέντη, τέθηκε προς προσκύνημα – ευλογία, η τίμια κάρα του Αγίου Σεραφείμ, που ως γνωστόν φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Κορώνης, αλλά και μικρό απότμημα ιερού λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου και ιερά λείψανα, της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Μηνά.
Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας εψάλη Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της κοιμηθείσης μητέρας του εφημερίου μας, Βασιλικής, που εκοιμήθη πριν ακριβώς 2 χρόνια, ανήμερα της εορτής του Αγίου Νεκταρίου (3/9/2013).