17/9/15

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ Ι.Μ. ΤΑΤΑΡΝΗΣ

Με λαμπρότητα και κατάνυξη γιορτάστηκε και φέτος η μεγάλη γιορτή του Γενέσιου της Θεοτόκου σε όλη την Ευρυτανία και ιδιαίτερα στην ιερά Μονή Τατάρνης.

 Η μεγάλη γιορτή της Παναγίας στο ιστορικό μοναστήρι της Τατάρνας ξεκίνησε από την παραμονή με την τέλεση του εσπερινού και συνεχίστηκε με την ακολουθία της παννυχίδας καθ’ όλη την διάρκεια της νυκτός.
Ανήμερα της εορτής στο καθολικό της μονής τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία μετά θείου κηρύγματος από τον π. Θωμά Χρυσικό και μετά το πέρας αυτής, ο καθηγούμενος πανοσιολογιότατος π. Δοσίθεος και οι πατέρες της ιεράς μονής στα πλαίσια της αβραμιαίας φιλοξενίας, που χαρακτηρίζει την αδελφότητα της μονής, παρέθεσε τράπεζα αγάπης-ευλογίας στους επισήμους και στους πιστούς.
Σε αυτή παρακάθισαν, ο Αρχιερατικός Επίτροπος και εφημέριος της Ενορίας μας, π. Ευάγγελος Φεγγούλης, ο π. Θωμάς Χρυσικός, πνευματικοπαίδι του πατρός Δοσιθέου, πατέρες της περιοχής, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Άρης Τασιός, ο Π.Σ. Βασίλης Φακίτσας ενώ οι πατέρες της Μονής τράπεζα παρέθεσαν και σε πολλούς προσκυνητές. Μετά την τράπεζα στην τοποθεσία “Λαχανόκηπος” που βρίσκετε πλησίον του μοναστηριού έλαβε χώρα παραδοσιακό πανηγύρι με πολλά στοιχεία από το πάλαι ποτέ ιστορικό παζάρι της “Μαγούλας”. 
Αξιοσημείωτο να αναφερθεί πως ανήμερα της εορτής, ως ευλαβής προσκυνητής, επισκέφτηκε το Μοναστήρι και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος είχε ολιγόλεπτη εγκάρδια συζήτηση με τον Γέροντα π. Δοσίθεο, ενώ στο Μοναστήρι βρέθηκαν για να προσκυνήσουν την Μεγαλόχαρη και οι υποψήφιοι Βουλευτές Ευρυτανίας Κώστας Κοντογεώργος και Γιώργος Καραγιώργος.