24/7/15

ΑΠΟΚΤΗΣΑΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΛΕΙΠΕ ΩΣ ΧΩΡΙΟ - ΑΝΗΓΕΡΘΗ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΊΑΣ ΜΑΣ

Η μεγαλύτερη τιμή και δόξα σε όλους εκείνους που θυσιάστηκαν για την πατρίδα και την πίστη μας, στην πορεία των απελευθερωτικών αγώνων, είναι η τιμές Μνήμης που τους κάνουμε, κυρίως στις Εθνικές μας Εορτές ή σε διάφορες εκδηλώσεις τέτοιου χαρακτήρα. 
Με την λογική αυτή, σε κάθε χωριό, στην πλατεία, δίπλα από το Σχολείο, στο προαύλιο της εκκλησίας ή κάπου αλλού, οι τοπικές κοινωνίες έστησαν το δικό τους Μνημείο Πεσόντων προκειμένου να τιμούν εκεί τους ήρωές του, που έπεσαν για την πατρίδα και την πίστη του Χριστού μας την Αγία,


διαβάζοντάς τους ένα τρισάγιο υπέρ ανάπαυσης των ψυχών των και καταθέτοντας ένα στεφάνι εις ένδειξη σεβασμού και ευγνωμοσύνης. Δυστυχώς ένα τέτοιο Μνημείο Πεσόντων, το χωριό μας, η Κρέντη δεν είχε για διάφορους λόγους, που δεν είναι του παρόντος να συζητηθούν, και τώρα το απέκτησε μετά από ώριμη σκέψη και σχετική απόφαση του Εκκλ. Συμβουλίου. Ήδη το Μνημείο Πεσόντων Κρεντιωτών, υπέρ Πίστεως και Πατρίδος, που ήταν επιθυμία όλων των ενοριτών μας και του συνόλου των ομογενών μας, από σήμερα κοσμεί τον αύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου, στην πλατεία Αθανασίου Μάκκα. Μέχρι τον 15Αυγουστο θα τελεστεί μάλιστα μνημόσυνο υπέρ ανάπαυσης όλων εκείνων των  συγχωριανών μας, που έπεσαν αγωνιζόμενοι σε διάφορες πολεμικές καταστάσεις για την ελευθερία της πατρίδας μας και θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων και κατάθεση στεφανιών, εις ένδειξη τιμής και μνήμης.
Το σχετικό πρόγραμμα θα σας το ανακοινώσουμε στις επόμενες μέρες.