19/6/15

Ο εφημέριος του χωριού μας με Αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων στον Οικουμενικό Πατριάρχη

Ο Εφημέριος του χωριού μας, Αντιπρόεδρος του ΙΣΚΕ και μέλη της Αντιπροσωπείας του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος επισκέφτηκαν την Κωνσταντινούπολη από τις 10-15 Ιουνίου 2015, για την πραγματοποίηση πιλοτικού προσκυνηματικού προγράμματος που οργανώθηκε σε συνδυασμό με τα ονομαστήρια του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.
Ο π. Ευάγγελος παραδίδει το βιβλίο του για τη φουρνά στον Πατριάρχη 

 Η ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ


ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΜΕ ΔΕΟΣ                        ΤΟ ΧΑΔΙ ΚΑΙ Η ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΤΟΝ ΕΦΗΜΕΡΙΟ ΜΑΣ


Στο πλαίσιο της επίσημης αυτής επίσκεψης η Αντιπροσωπεία έγινε δεκτή την Τετάρτη 10.06.2015 από τον Παναγιώτατο στην Αίθουσα του Θρόνου του Οικουμενικού Πατριαρχείου και έλαβε την ευλογία Αυτού σε ιδιαίτερη συνάντηση.
Κατά τη διάρκεια της ωριαίας αυτής συνάντησης ο Σεβασμιώτατος Πρόεδρος Μητροπολίτης Δωδώνης κ.κ. Χρυσόστομος, παρουσίασε στον Παναγιώτατο τον Γραμματέα και τα Μέλη της Αντιπροσωπείας του Συνοδικού Γραφείου, καθώς και τους Εκπροσώπους των Ι. Μητροπόλεων που συμμετέχουν στο προσκυνηματικό αυτό ταξίδι και Τον ενημέρωσε για το συντελούμενο υπό του Γραφείου έργο.
Ο Παναγιώτατος συνεχάρη την Εκκλησία της Ελλάδος για την έως σήμερα δραστηριότητα του Συνοδικού Γραφείου στα θέματα των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, εντός και εκτός Ελλάδος, εξέφρασε δε τις ευχαριστίες του για την παρουσία της Αντιπροσωπείας στα Ονομαστήριά Του και προσκάλεσε αυτούς να συμμετάσχουν σε όλες τις προγραμματισμένες επίσημες εκδηλώσεις προς τιμήν Του. Επίσης προσέφερε σε κάθε ένα από τους παρόντες αναμνηστικό ενθύμιο. 
Κατά την διάρκεια της επισκέψεως στο Γραφείο του Πατριάρχου, ο εφημέριός μας π.Ευάγγελος Φεγγούλης είχε εγκάρδια συζήτηση με τον κ. Βαρθολομαίο στον οποίο και παρέδωσε ως δώρο ένα ακόμη βιβλίο που έγραψε ο π. Ευάγγελος για τα κειμήλια της Φουρνάς. Ο Πατριάρχης συνεχάρη τον εφημέριό μας και του είπε πως αφού μελετήσει το βιβλίο, θα του αποστείλει σχετικό πατριαρχικό γράμμα, όπως έκανε και για  το βιβλίο που είχε γράψει και δωρίσει στον Οικουμενικό μας Πατριάρχη για την Ανατ. Φραγκίστα.
Στη συνέχεια η Αντιπροσωπεία συμμετείχε στον πανηγυρικό Εσπερινό, ο οποίος τελέστηκε στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής – Μπαλουκλί, όπου βρίσκονται και οι τάφοι των Πατριαρχών. 
Την Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015, ημέρα της εορτής των Αγίων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα, η Αντιπροσωπεία συμμετείχε στη θεία Λειτουργία στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, κατά την οποία χωροστάστησε ο εορτάζων Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης, και το μεσημέρι παρακάθισε στην επίσημη εορταστική Πατριαρχική Τράπεζα.
Η Αντιπροσωπεία, κατά την παραμονή της στη Βασιλεύουσα, επισκέφτηκε την Μονή της Χώρας με τα θαυμάσια ψηφιδωτά, την Αγία Σοφία και τα γύρω από αυτήν μνημεία, την Μικρή Αγία Σοφία, το Υδραγωγείο του Ιουστινιανού, και άλλα Βυζαντινά και ιστορικά μνημεία της Πόλης.

Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα, το οποίο υλοποιήθηκε με τη συμβολή του ταξιδιωτικού γραφείου RIKA TRAVEL Αθηνών, ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Πριγκιποννήσων, στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και στον Ιερό Ναό της Παναγίας των Βλαχερνών, όπου το 626 μ.Χ. εψάλη ο Ακάθιστος Ύμνος