1/6/15

ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΚΡΕΝΤΗ ΣΤΑ ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΕΙΑ



Με τεράστια επιτυχία και παρουσία των αρχών του τόπου και πλήθος κόσμου, πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή ανήμερα της Πεντηκοστής, 31 Μαΐου 2015, οι φετινές εκδηλώσεις «ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΕΙΑ 2015»  στη γενέτειρα του Προεπαναστατικού  Ήρωα των Ελλήνων, Αντώνη ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ - ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ, στο Μάραθο , Αγράφων.










Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκε  η περίφημη «ζυγιά» της Κρέντης και ο επικεφαλής της παραδοσιακός  τραγουδιστής Γιάννης Μάκκας,  για  τα 65 χρόνια παρουσίας του και προσφοράς του στη Δημοτική μας παράδοση, στο Δημοτικό μας τραγούδι και στον λαϊκό μας  Πολιτισμό.

Ο Σύλλογος του Μαράθου με πρωτεργάτες τον Ηλία και τον Κώστα Μπουμπουρή, απένειμαν τιμητικές πλακέτες στον Γιάννη Μάκκα και τον Κώστας Κούρο, ενώ για τους τιμώμενους και γενικά για τη ζυγιά των Κρεντιωτών μουσικών μίλησε ο εφημέριος του χωριού μας π. Ευάγγελος Φεγγούλης.

Τέλος να τονιστεί πως στις εκδηλώσεις αυτές τις εντυπώσεις έκλεψε για μια φορά ακόμη, το υπέροχο χορευτικό συγκρότημα της Ενορίας μας, που παρουσίασε με μοναδικό τρόπο ένα σπάνιο σκετς από την ζωή του ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ και μοναδικούς χορούς του τόπου μας. Αξίζουν πολλά μπράβο στον δάσκαλο του χορευτικού και φυσικά στους μετέχοντες με τόση λεβεντιά σε αυτό.