12/11/14

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ

 Με λαμπρότητα και τις δέουσες τιμές γιορτάστηκε και φέτος στο χωριό μας ο Άγιος Νεκτάριος ο Θαυματουργός. Η ευλάβεια των συγχωριανών μας αλλά και πολλών κατοίκων της περιοχής, στον εορτάζοντα Άγιό μας και ο σύμμαχος καιρός, παρά τα θρυλούμενα περί «θεομηνιών», οδήγησαν πολλούς πιστούς στο προσκύνημα του Αγίου στην Κρέντη, για να προσκυνήσουν την χάρη του λαοφιλούς και θαυματουργού Αγίου της Εκκλησίας μας.



                                                                 Η ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ
                          ΔΕΗΣΗ ΑΠΟ ΚΛΗΡΟ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ

 Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ Ο Δ.ΝΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ Δ\.ΝΣΗΣ, Ο Δ/ΤΗΣ ΤΟΥ ΑΤ ΚΕΡΑΣΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΩ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΡΗΣ ΤΑΣΙΟΣ ΚΑΙ Ο Π.Σ. ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΑΚΙΤΣΑΣ ΕΥΛΑΒΕΙΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ

 Ο Π. ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΙΕΡΟ ΛΕΙΨΑΝΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΟΜΩΝΥΜΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΝΤΑ ΝΑΟ ΜΑΣ
                                                            ΣΤΗΝ ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ



                   Ο ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ
Το εόρτιο ξεκίνησε την παραμονή, Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014, με τον Πανηγυρικό Εσπερινό και συνεχίστηκε την επομένη, αγιώνυμον ημέρα της εορτής, με την Πανηγυρική μετ΄ αρτοκλασίας Θεία Λειτουργία. Θεόπνευστο και ευλογημένο το κήρυγμα του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Αγάθωνος, αδελφού της Ιεράς Μονής Αγάθωνος Υπάτης, με ξεχωριστή αναφορά στη ζωή και το έργο του τιμωμένου Αγίου.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στην οποία έψαλαν οι συγχωριανοί μας καλλίφωνοι ιεροψάλτες, ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου και των ιερών λειψάνων πέριξ του Ιερού Ναού και το εόρτιο ολοκληρώθηκε με κέρασμα, ευλογία προς όλους τους πιστούς, από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγάθωνος π. Δαμασκηνό Ζαχαράκη. 
Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, πέραν του εφημερίου μας π. Ευαγγέλου Φεγγούλη, συλλειτούργησαν, ο προεξάρχων Αρχιμανανδρίτης, π. Αγάθωνας Κατερινόπουλος, ο π. Βασίλειος Βλάχος, εφημέριος Κερασοχωρίου, ο π. Κων/νος Καναβάκης, εφημέριος Λογγιτσίου, ο π. Νικόλαος Ριζογιάννης, εφημέριος Επισκοπής, ο π. Κων/νος Κοντογεώργος, εφημέριος Αγίου Βλασίου και ο συνταξιούχος π. Κων/νος Καρακάσης, που κατάγεται από τα Αλέστια Ευρυτανίας και μετέφερε ως μεγάλη ευλογία στην Ενορία μας Απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου, που τέθηκε με άλλα ιερά Λείψανα προς προσκύνηση.
Τίμησαν με την παρουσία τους την γιορτή του Αγίου Νεκταρίου στην Κρέντη, η Αντιδήμαρχος Αγράφων Βάσω Φεγγούλη, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ευρυτανίας κ. Γιάννης Κατσαρός, ο Διοικητής του Α.Τ. Κερασοχωρίου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Αποστόλης Μάκκας και Κώστας Μάκκας, η Πρόεδρος του χωριού μας κ. Μαρία Βούρτσα – Μαρούλη, τα αδέλφια μας που ζουν στην Αμερική Πάνος και Νάκος Μάκκας, ενώ απουσίαζε ο Θεόφιλος Μάκκας για ειδικούς λόγους, άλλοι τοπικοί παράγοντες και όπως προαναφέραμε πλήθος πιστών που γέμισαν ασφυκτικά τον μεγαλοπρεπή εορτάζοντα Ναό του Αγίου.

Για άλλη μια χρονιά, ο εφημέριος μας και το Εκκλ. Συμβούλιο, προσέφεραν πλουσιοπάροχη την αγάπη τους και την Αβραμιαία φιλοξενία τους, τόσον προς τους άρχοντες του τόπου, όσον και προς τους προσκυνητές. ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ