21/11/14

Εκλογές στον Ιερό Σύνδεσμο Κληρικών Ελλάδος Εξελέγη το νέο 9μελες Δ. Συμβούλιο – Πρώτος σε ψήφους αναδείχθηκε ο εκπρόσωπος της Ι.Μ. Καρπενησίου και εφημέριός μας π. Ευάγγελος Φεγγούλης - Την ερχόμενη Εβδομάδα συγκροτείτε σε Σώμα

Την 19η Νοεμβρίου τρέχοντος έτους διεξήχθησαν σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού, οι προβλεπόμενες Αρχαιρεσίες του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής δια την τριετία 2014-17. (Νοέμβριος 2014-Νοέμβριος 2017).


Η Γενική Συνέλευση των μελών του Ι.Σ.Κ.Ε. για τις Αρχαιρεσίες που έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών, ξεκίνησε με προσευχή και επιμνημόσυνη δέηση υπέρ ανάπαυσης των ψυχών των κεκοιμημένων μελών του Δ.Σ. του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος και συνεχίστηκε με την ομιλία του απερχομένου Προέδρου του ΙΣΚΕ, π. Γεωργίου Σελή, ο οποίος αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του προηγουμένου συμβουλίου, τονίζοντας τις προσπάθειες πού κατέβαλαν τα μέλη με σκοπό την επίλυση των Εφημεριακών, Ποιμαντικών, Μισθολογικών, Συνταξιοδοτικών, Ασφαλιστικών, Οικογενειακών και άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Κληρικοί και ολοκλήρωσε την ομιλία του βαθύτατα συγκινημένος ευχαριστώντας όλους τους συνεργάτες του για αυτήν την γόνιμη, όπως τόνισε, προσπάθεια.
Στην συνέχεια και αφού διαπιστώθηκε η απαιτούμενη απαρτία από τα ταμιακώς τακτοποιημένα μέλη τόσο των παρόντων όσο και των δια επιστολής ψηφισάντων, αναγνώσθηκε η έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής και ευθύς αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία των εκλογών.
Να σημειωθεί πως για πρώτη φορά στις αρχαιρεσίες συμμετείχε δικαστικός αντιπρόσωπος που όρισε το Πρωτοδικείο Αθηνών.
Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας και την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων αναδείχθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που απαρτίζεται από τους κάτωθι Κληρικούς. Σύμφωνα με την σειρά των ψήφων που έλαβαν στις εκλογές, πρώτος σε ψήφους αναδείχθηκε ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου, Αρχιερατικός Επίτροπος Αγραίων και εφημέριος του χωριού μας π. Ευάγγελος Φεγγούλης. Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία για την τοπική μας Εκκλησία καθότι ο π. Ευάγγελος, σύμφωνα με το Καταστατικό του Ιερού Συνδέσμου, θα εκπροσωπεί τους Κληρικούς της Ελλάδος στο Δ.Σ. του Ταμείου Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων , πέρα από την όποια θέση εκλεγεί στο νέο Προεδρείο του Συνδέσμου. Η σειρά εκλογής του νέου 9μελούς Δ.Σ έχει ως εξής :
1) Ευάγγελος Φεγγούλης Ι.Μ. Καρπενησίου,
2) Μιχαήλ Μετζάκης Ι.Μ. Αργολίδος,
3) Γεώργιος Κωνσταντίνου Ι.Μ. Χίου,
4) Βασίλειος Χρηστίδης Ι.Μ. Κηφισίας,
5) Ιωάννης Κατωπόδης Ι.Μ. Πατρών,
6) Κωνσταντίνος Τσομπάνης Ι.Μ. Ζιχνών,
7) Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης Ι.Μ Κηφισίας
8) Εμμανουήλ Ντάκαρης Ι.Μ. Αργολίδος,
9) Χριστοφόρος Μουτάφης Ι.Μ. Αιτωλίας.
Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εξελέγησαν οι κάτωθι κληρικοί:
1) Λάμπρος Σκόνδρας Ι.Μ. Ν. Ιωνίας και
2) Αντώνιος Χρήστου Ι.Μ. Γλυφάδας.


Τέλος σημειώνεται πως ο απερχόμενος Πρόεδρος π. Γεώργιος Σελλής, καθώς και ο απερχόμενος εκπρόσωπος τύπου π. Γεώργιος Βαμβακίδης, και το μέλος π. Χρήστος Χριστοδούλου, οι οποίοι μαζί με τα υπόλοιπα μέλη των Δ.Σ. της τελευταίας εξαετίας κατέβαλαν μέγιστες προσπάθειες να γεφυρώσουν τις σχέσεις του Ιερού Συνδέσμου με την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος και να εξομαλύνουν τις διαφορές μεταξύ Αγάμων και εγγάμων Κληρικών, μετά από 17 χρόνια συνεχόμενης παρουσίας των στο Δ.Σ. του Ι.Σ.Κ.Ε. δεν υπέβαλαν εκ νέου υποψηφιότητα. Και οι τρεις προαναφερόμενοι, προσέφεραν σημαντικό έργο στον Σύνδεσμο και η παρουσία τους στο Δ.Σ. του ΙΣΚΕ όλα αυτά τα χρόνια ήταν απόλυτα θετική.