5/10/14

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ



ΤΕΛΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΞΕΚΙΝΑ 
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ 
ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ 
ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΙΚΗΣ

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ  

Αποτελεί τεράστια επιτυχία για την Ενορία μας, το γεγονός της λειτουργίας του Πνευματικού Εργαστηρίου Δημιουργικής Απασχόλησης. Στο Εργαστήρι αυτό περιλαμβάνονται σημαντικές δράσεις καθότι θα λειτουργήσουν εντελώς ΔΩΡΕΑΝ, με την φροντίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου, του Αρχιερατικού Επιτρόπου Αγραίων, του Εκκλ. Συμβουλίου, Τμήματα εκμάθησης Βυζαντινής Μουσικής, Αγγλικής Γλώσσας, Αγιογραφίας, Ξυλογλυπτικής, Θεατρολογίας κ.α.
Ήδη το περασμένο Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε το πρώτο μάθημα Βυζαντινής Μουσικής, στην αίθουσα του παλιού Σχολείου, με την συμμετοχή 15 μαθητών, ενώ στο Τμήμα αυτό έχουν εγγραφεί 22 μαθητές.
Η Σχολή αυτή λειτουργεί εδώ και 10 χρόνια στο Καρπενήσι και από φέτος με ενέργειες του εφημερίου μας, λειτουργεί επίσημο Παράρτημα στο χωριό μας.


Η φοίτηση στη Σχολή είναι 6ετής και με το πέρας των σπουδών, δίνεται στους απόφοιτους Πτυχίο αναγνωρισμένο από το κράτος, βάσει του οποίου ο πτυχιούχος μπορεί να διοριστεί καθηγητής Μουσικής στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Μέχρι τέλος του μήνα θα ξεκινήσει και η λειτουργία του Τμήματος της Αγγλικής Γλώσσας, όπου απαιτείται τουλάχιστον 3ετής παρακολούθηση για να μπορέσει κάποιος να πάρει το κρατικό πτυχίο LOWER καθότι όπως είναι γνωστό τα πτυχία επιπέδου Β2 - LOWER πιστοποιούν την καλή γνώση της Αγγλικής Γλώσσας και είναι προαπαιτούμενα, πλέον, στην αναζήτηση εργασίας. Και εδώ θα πρέπει να τονιστεί ότι η φοίτηση, μετά από ενέργειες της Εκκλησίας θα είναι εντελώς ΔΩΡΕΑΝ. Επίσης ΔΩΡΕΑν θα μπορεί όποιος επιθυμεί να εγγραφεί και να παρακολουθήσει μαθήματα Αγιογραφίας, Ξυλογλυπτικής και Θεατρολογίας.
Πρόκειται για μια σημαντική κίνηση του εφημερίου μας και του Εκκλ. Συμβουλίου της Ενορίας μας καθότι στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, με την λειτουργία του Δημιουργικού αυτού Εργαστηρίου, δίνεται η δυνατότητα και σε κάποιους συνανθρώπους μας που δεν μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους στο φροντιστήριο, αυτό να το κάνει η Εκκλησία και σε κάποιους άλλους που επιθυμούν να ασχοληθούν με τις δράσεις του Εργαστηρίου, να το κάνουν χωρίς καμία επιβάρυνση.
Να συγχαρούμε την Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου και όλους τους συντελεστές αυτού του ξεχωριστού κοινωνικού έργου και να ευχηθούμε καλή επιτυχία στην προσπάθεια που γίνεται.