29/1/14

Εκδήλωση από το “λέξη” ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ

Το φροντιστήριο ΛΕΞΗ, στην προσπάθειά του να βρίσκεται συνεχώς κοντά στους μαθητές του σε θέματα σχετικά με τον επαγγελματικό προσανατολισμό, καθώς και σε θέματα που αφορούν στο Νέο Λύκειο, σας προσκαλεί στην «Ημέρα Σταδιοδρομίας» που θα διεξαχθεί το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 18:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου.

«Αναλυτική παρουσίαση Πανεπιστημίων-ΤΕΙ και σύνδεσή τους με την αγορά εργασίας. Το Νέο Λύκειο»
Η εκδήλωση απευθύνεται σε μαθητές γυμνασίου, Α’, Β’ κ’ Γ’ λυκείου, γονείς μαθητών και εκπαιδευτικούς της Β’ βάθμιας εκπαίδευσης, που επιθυμούν περαιτέρω ενημέρωση για τον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών τους.

Περιλαμβάνει 3ωρο σεμινάριο με τις εξής θεματικές ενότητες:
*Το Σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» και ο Νέος Ακαδημαϊκός Χάρτης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης
*Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
*Πώς επιλέγω σχολή
*Ανάλυση προγράμματος σπουδών των σχολών
*Τάσεις της αγοράς εργασίας
*Επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων
*Συγκρίσεις Τμημάτων
*Το Νέο Λύκειο
Εισηγητής:
- κ. Σπύρος Μιχαλούλης, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού,  συγγραφέας του βιβλίου «Πάμε Πανεπιστήμιο 2014».  Ο εισηγητής θα απαντήσει σε ερωτήματα και θα λύσει απορίες του κοινού με την ολοκλήρωση της εισήγησης του.                                                                                                          Είσοδος Ελεύθερη.
Προσφορά
ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ - ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΩΝ
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ
Στην εκδήλωση θα δοθεί η ευκαιρία στους μαθητές της Α’ Λυκείου να δηλώσουν συμμετοχή για τη ΔΩΡΕΑΝ διεξαγωγή του τεστ επαγγελματικών ενδιαφερόντων «Horizon» της εταιρείας Orientum – Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας, ώστε να εστιάσουν σωστά στην Ομάδα Προσανατολισμού (Νέο Λύκειο) που ταιριάζει στα ενδιαφέροντά τους.