8/1/14

«ΕΠΕΣΕ» ΤΟ … «ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ» ΤΗΣ ΚΡΕΝΤΗΣ - Ταξίδεψε στην αιωνιότητα ο μπάρμπα – Μήτσος Λάππας σε ηλικία 92 ετών




Έφυγε χθες στις 11 π.μ. ανήμερα του Αγίου Ιωάννου, αιφνιδίως από κοντά μας, ένας αξιαγάπητος συγχωριανός μας, ο καλοκάγαθος μπάρμπα – Μήτσος Λάππας, προδομένος από την καρδιά του. Ο εκλιπών, ξεψύχησε σχεδόν στα χέρια της κόρης του στο σπίτι του στην Κρέντη, κατά την διάρκεια του κολατσιού του. Η καρδιά του αγέρωχου αυτού άνδρα, σταμάτησε να χτυπά φέρνοντας θλίψη και πόνο τόσο στα παιδιά και τα εγγόνια του όσο και σε όλους τους Κρεντιώτες που τόσο τον αγαπούσαν και τον σέβονταν.

Για τον εκλιπόντα, μέσα από την ιστοσελίδα μας, ο Θεόφιλος Μάκκας από την Αμερική εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στα παιδιά και την οικογένεια του και εύχεται όπως ο Πανάγαθος Θεός τον κατατάξει μετά των δικαίων.
Ο Θεόφιλος μας είπε πως πριν αναχωρήσει στις 5 Νοεμβρίου 2013, για την Αμερική είχε επισκεφτεί τον μπάρμπα Μήτσο στο σπίτι του, όπου κουβέντιασαν για αρκετή ώρα διάφορα θέματα του χωριού και είπαν και παλιές ιστορίες. Όταν τον χαιρέτησε ο Θεόφιλος και του ευχήθηκε καλή αντάμωση, ο αείμνηστος του είπε, «καλό ταξίδι Λάκη μ΄, όμως εγώ είμαι γέροντας, τα χρόνια πέρασαν και δεν ξέρω αν θα σε ξαναδώ». Ο Θεόφιλος μόλις πληροφορήθηκε το τραγικό γεγονός της απώλειας του μπάρμπα Μήτσου, στεναχωρήθηκε πάρα πολύ όπως μας είπε γιατί τον αγαπούσε πάρα πολύ.
Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί αύριο στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου στις 12 το μεσημέρι.