12/11/13

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ 12 ΙΕΡΕΩΝ Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ

Με λαμπρότητα και κατάνυξη τίμησε και φέτος η Κρέντη τον σύγχρονο μεγάλο θαυματουργό Άγιο της εκκλησίας μας, τον Άγιο Νεκτάριο. Με σεμνότητα αλλά και με την προσήκουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα την παραμονή, 8 Νοεμβρίου 2013, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με την συμμετοχή πολλών συγχωριανών μας που προσήλθαν να τιμήσουν τον Άγιο Νεκτάριο.
                                                                       ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ

                                  ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ
                                      Η ΑΝΑΠΛ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
                       ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΛΟΓΟ Π. ΘΥΜΙΟ ΚΟΥΚΟΥΛΗ

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΥΣ. ΜΑΚΑ ΣΤΗ ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ 

 Η ΑΝΑΠΛ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΑΣΩ ΦΕΓΓΟΥΛΗ ΜΕ ΤΟΝ Θ. ΜΠΑΜΠΑΛΗ
ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΤΗ ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ
 Ο Π.Σ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΑΞ. ΠΛΑΤΗ
ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΤΗ ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ
                                          ΙΕΡΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΑΓΙΩΝ ΣΤΗ ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ
                     Ο ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΚΚΑ
             ΟΙ 12 ΙΕΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗΣ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
                    ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΥΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΤΗΣ Μ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ

Ανήμερα της εορτής στον πανηγυρίζοντα ιερό Ναό τελέστηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντων, του Αρχιερατικού Επιτρόπου Καρπενησίων π. Ιωάννου Λιάπη και 11ακόμη ιερέων.
Για πρώτη φορά στην γιορτή του Αγίου και στη Θεία Λειτουργία, έλαβαν μέρος 12 ιερείς. «Ήταν μεγάλη η σημερινή ευλογία», είπε στο τέλος ο εφημέριος του χωριού,  καθότι στη γιορτή του Αγίου και προστάτη μας, πλαισιώσαμε το Άγιο Θυσιαστήριο, 12 κληρικοί ως οι 12 Απόστολοι», ευχαριστώντας ταυτόχρονα όλους , όσους τίμησαν με την παρουσία τους την μεγάλη αυτή  γιορτή του χωριού. Τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, μετέφερε στους πιστούς ο Αρχιερατικός Επίτροπος Καρπενησίων, που λαμπρύνει τα τελευταία χρόνια με την παρουσία του, την πανήγυρη του Αγίου.  Στο εόρτιο συλλείτουργο, έλαβαν μέρος ακόμη, ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμβρόσιος της Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας, ο π. Ευθύμιος Κουκούλης – Θεολόγος, που ευχαρίστησε τους πιστούς με το ευλογημένο κήρυγμά του, ο π. Παναγιώτης Γρέντζελος, συνταξιούχος Εκπαιδευτικός από το Αγρίνιο, ο π. Βασίλειος Ρεσίτης, εφημέριος Χρυσόβων, ο π. Βασίλειος Βλάχος εφημέριος Κερασοχωρίου, ο π. Θωμάς Γκορόγιας εφημέριος Δυτ. Φραγκίστας, ο π. Νικόλαος Ριζογιάννης, εφημέριος Επισκοπής, ο π. Δημήτριος Κολοκούρας εφημέριος Παλαιοκατούνας, ο π. Ευάγγελος Καρτσακάλης, από την Ι.Μ. Ναυπάκτου καθώς και ο Διάκονος της Ιεράς Μητρόπολης Καρπενησίου π. Χρήστος – Νεκτάριος Καρανίκας. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου Νεκταρίου και η μεγάλη μέρα για το χωριό μας, έκλεισε με κέρασμα – ευλογία το Εκκλ. Συμβουλίου προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα.
Τίμησαν με την παρουσία τους την εορτή του Αγίου Νεκταρίου, η Αναπλ. Δήμαρχος Αγράφων Βάσω Φεγγούλη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Χρήστος Μπούρας, ο Αστυνομικός Υπ/ντης Γιάννης Κατσαρός, ο αρχηγός της Αντιπολίτευσης του Δήμου Αγράφων, Θεόδωρος Μπαμπαλής, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κ.κ. Θεόδωρος Κατσιάδας, Θύμιος Μιχόπουλος, Κώστας Μάκκας, Δημήτρης Βούρτσας, ο Πρόεδρος του χωριού Ταξιάρχης Πλατής,  τα παιδιά του Σχολείου και του Νηπιαγωγείου της Κρέντης, πλήθος κόσμου και προσκυνητών από τα γύρω χωριά.

Αισθητή ήταν φέτος η απουσία των αδελφών μας από την Αμερική. Να ευχηθούμε ο Άγιος να τους έχει πάντα καλά.