18/8/13

ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΝΤΑΛΛΑ

Ο αείμνηστος Γιώργος Ντάλλας, υπήρξε ένας από τους σπουδαίους ανθρώπους του χωριού μας, που διακρίθηκε στη ζωή του, για την λεβεντιά του, το ήθος και την ντομπροσύνη του. Καλός σύζυγος αλλά πάνω απ΄ όλα τέλειος οικογενειάρχης, δημιούργησε με την εκλεκτή του σύντροφο Αγγελική, μια ευλογημένη οικογένεια, με παιδιά που πρόκοψαν έως τα πέρατα της γης.
Ο μπάρμπα Γιώργης, πέραν αυτών υπήρξε και μεγάλος λάτρης της ελληνορθόδοξης παράδοσης και κυρίως της παραδοσιακής μουσικής.
Από μικρός αγάπησε το δημοτικό μας τραγούδι και το υπηρέτησε για πάρα πολλά χρόνια, φτάνοντας να γίνει ένας εκ των κορυφαίων μουσικών του τόπου μας, ένας σπάνιος κλαρινίστας, αλλά και διδάσκαλος του είδους σε πολλούς νεότερους.
Το Εκκλ. Συμβούλιο, πέρυσι τέτοιο καιρό σε μια ωραία εκδήλωση που έγινε στην πλατεία του χωριού, τίμησε όλους τους εν ζωή μουσικούς της Κρέντης για την προσφορά τους στην παράδοση του τόπου μας.
Φέτος, μετά από εισήγηση του εφημερίου μας, αποφασίστηκε να αποδοθεί ανάλογη τιμή και στους καλλιτέχνες που έφυγαν από κοντά, με πρώτο και κορυφαίο όλων τον αείμνηστο Γεώργιο Ι. Ντάλλα.
Έτσι σήμερα το πρωί, (18/8/2013) μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο π. Ευάγγελος και τα μέλη του Ε.Σ., παρέδωσαν τιμητική πλακέτα στα τέκνα του εκλιπόντος, Γιάννη και Μαρία, αποδίδοντας έτσι ελάχιστο φόρο τιμής σε ένα σπουδαίο καλλιτέχνη, σε ένα μεγάλο πατριώτη, σε ένα λεβέντης άνθρωπο, που τόσο αγάπησε την ελληνορθόδοξη παράδοσή μας.
Ο γιός του Γιάννης Ντάλλας, Μέγας Δικαιοφύλακας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, βαθύτατα συγκινημένος, παρέλαβε την πλακέτα, ευχαριστώντας το Εκκλ. Συμβούλιο για την τιμή μνήμης στον αείμνηστο πατέρα του.

Να ευχηθούμε σε όλα τα παιδιά του πολυφίλητου μπάρμπα Γιώργη να έχουν υγεία και προκοπή και ο Πανάγαθος Κύριος να κατατάξει την ψυχή του μετά των δικαίων.