3/5/13

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΚΡΕΝΤΗ


Σε κλίμα κατάνυξης και ευλάβειας συνεχίζονται οι Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας στο χωριό μας. Την Μ. Τετάρτη το πρωί τελέστηκε Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και το βράδυ η ακολουθία του Νυμφίου. Την επομένη Μ. Πέμπτη το μεσημέρι τελέστηκε η ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου και το βράδυ τα 12 Ευαγγέλια στον Άγιο Νεκτάριο.

                                                                  ΣΤΟ ΕΥΧΕΛΑΙΟ
                                                                    Η ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ

                                               
                                             ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΤΟΛΙΣΜΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ


                                     Ο ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ ΜΑΣ Θ. ΝΤΑΛΛΑΣ ΜΕ ΕΝΟΡΙΤΕΣ
                                                                   ΟΙ ΜΥΡΟΦΟΡΕΣ

                                                                       Η ΧΟΡΩΔΙΑ

                                         Η ΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

                                                                   ΕΥΧΕΛΑΙΟ
ΔΕΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΜΠΗΣ 

Την Μ. Παρασκευή το πρωί τελέστηκε η ακολουθία της αποκαθήλωσης και το βραδύ με την συμμετοχή όλων των συγχωριανών μας ο Επιτάφιος Θρήνος. Αξιοσημείωτο ότι φέτος με την φροντίδα της Πόπης Τσιγαρίδα – Δημ. Μάκκα και της Μαρίας Απ. Μάκκα και την συμμετοχή και άλλων γυναικών της ενορίας μας όπως η Αλεξάνδρα Μάκκα, η Δήμητρα Ντάλλα, η Σοφία Λάππα, στολίστηκε με ξεχωριστό τρόπο το κουβούκλιο του Επιταφίου, ίσως το καλύτερο τα τελευταία χρόνια. Φέτος επίσης 4 νεαρά κορίτσια του Κατηχητικού μας, στάθηκαν ως μυροφόρες δίπλα στον Επιτάφιο και τα περισσότερα παιδιά του Κατηχητικού με την Μοναχή Φεβρωνία, την Αλεξάνδρα Μάκκα και την Δέσποινα Μάκκα, έψαλαν καταπληκτικά τα εγκώμια.
Ν Μεγάλη Εβδομάδα κορυφώνεται αύριο με την Ανάσταση του Κυρίου μας. Χρόνια πολλά και Καλή Ανάσταση σε κάθε Κρεντιώτη όπου γης.