14/6/12

Μακρακώμη B.C.-Krenti Bulls 65-60 Χάσαμε την πρόκριση στις λεπτομέρειες αλλά έχουμε ομαδάρα


Με αντεπίθεση στο 3ο δεκάλεπτο η Μακρακώμη B.C. έκανε την ανατροπή και επικράτησε των Krenti Bulls με 65-60. Η ομάδα του χωριού μας που φέτος έκανε εντυπωσιακή παρουσία έχασε στις λεπτομέρειες την πρόκριση στους 8 αλλά δεν πειράζει καθότι ήταν σε όλα τα παιχνίδια πολύ καλή. Το θέμα είναι ότι το χωριό μας, διαθέτει νέους με πάθος και αθλητική παιδεία και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο.



Οι «ταύροι» ήθελαν μόνο την νίκη, για να συνεχίσουν στην 8αδα. Μείναμε εκτός συνέχειας, αφού και σε διπλή και τριπλή ισοβαθμία δεν υπερτερούσαμε έναντι του Sporting B.C. αλλά και των Γυμναστών.

Δεν αρκούσε ο Λάππας

Ο θηριώδης σέντερ των Krenti Bulls Μιχάλης Λάππας, έχοντας εξαιρετική απόδοση μόνο στα πρώτα δυο δεκάλεπτα πέτυχε 25 πόντους, βάζοντας και 4 3ποντα. Στο δεύτερο ημίχρονο κουράστηκε και δεν βοήθησε επιθετικά την ομάδα του. Σε κρίσιμα χρονικά σημεία ο Νίκος Βούρτσας κράτησε ζωντανή την ομάδα του πετυχαίνοντας 17 πόντους και δυο τρίποντα και διακρίθηκε με την απόδοση του. Πρώτος σκόρερ των Bulls στο τουρνουά ήταν ο Μιχάλης Λάππας με 103 πόντους αν και αγωνίστηκε μόλις σε 4 παιχνίδια. Τον ακολούθησε ο Νίκος Βούρτσας με 57 πόντους και ο Κώστας Μάκκας με 55.

Διέπρεψε ο Στεφανής

Ο Σωτήρης Στεφανής της Μακρακώμης ήταν για άλλο ένα ματς ο κορυφαίος της ομάδας του, σταματώντας στους 26 πόντους, έχοντας πετύχει και 4 τρίποντα. Τον ακολούθησε με 14 πόντους ο Ανδρέας Παπασάρας.

Οδηγίες π. Φεγγούλη-Τσιγαρίδα
Την ομάδα των Bulls Καθοδήγησε ο π. Ευαγγέλος Φεγγούλης, καθώς και ο γυμναστής Ηλίας Τσιγαρίδας.

Χάθηκε ευκαιρία….να αγωνιστεί ο Κουκουλάς
Ο επαγγελματίας και διεθνής Μανώλης Κουκουλάς (Καταγόμενος από την Βίνιανη) έχει δηλωθεί από τους Krenti Bulls, οι οποίοι αποχαιρέτησαν το τουρνουά. Οι ιθύνοντες της ομάδας ήταν πολύ πιθανό να κινητοποιούσαν και να έφερναν στα προημιτελικά το ανερχόμενο αστέρι του Ελληνικού μπάσκετ.

Προβάδισμα εκατέρωθεν
Οι Krenti Bulls ξεκίνησαν πιο καλά το παιχνίδι και πήραν ελαφρύ προβάδισμα με 14-18. Μάλιστα έτρεξαν ένα σερί 8-0 και το αρχικό 4-0 της Μακρακώμης έγινε 4-8.

Με Λάππα κράτησε την πρωτοπορία
Οι «πορτοκαλί» ήταν καλύτεροι και στην 2η περίοδο και μάλιστα με 3ποντο του Κώστα Μάκκα έφτασαν την διαφορά στο +10 και στο 19-29. Η Μακρακώμη αντεπιτέθηκε και μείωσε σε 34-39 με το μοναδικό τρίποντο του Αλέξανδρου Σκαργιώτη. Ο Μιχάλης Λάππας πέτυχε ένα καταπληκτικό μακρινό 3ποντο, παίρνοντας το χειροκρότημα όλων, σκόραρε σχεδόν όλους του, τους πόντους σε αυτό το 10λεπτο. Η Μακρακώμη πήρε αρκετούς πόντους έξω από τα 6,25 κυρίως με τον Σωτήρη Στεφανή και τον Νίκο Γρίβα.

Έτρεξε στον αιφνιδιασμό

Η Μακρακώμη, σημειώνοντας αρκετά καλάθια στον αιφνιδιασμό με τον Σωτήρη Στεφανή και μετά από κλέψιμο της μπάλας έκανε την ανατροπή και μετά από αρκετή ώρα πέρασε μπροστά στο σκορ με 44-39 μετά από ένα σερί 10-0. Οι Bulls έμειναν χωρίς καλάθι για περίπου 5,30 λεπτά. Στην συνέχεια οι Bulls με προσπάθειες του Νίκου Βούρτσα μείωσαν σε 47-45. Η Μακρακώμη πήρε μπρος ξανά και προηγήθηκε με 53-47.

Συνεχείς εναλλαγές… πιο ψύχραιμη η Μακρακώμη
Κάτω από μια κλωστή «κρέμονταν» το παιχνίδι… οι Bulls μείωσαν σε 55-53 και προηγήθηκαν με τρίποντη «βόμβα» του Λάππα με 55-56. Η Μακρακώμη έβγαλε τις άμυνες και με καλάθι του Γαζή πέρασε μπροστά με 57-56, οι Bulls πήραν ξανά το προβάδισμα με 57-58. Ο Γρίβας σκόραρε έξω από τα 6,25 και διαμόρφωσε το 60-58. Ο Καλοπήτας με 1/2 βολές πραγματοποίησε το 61-58 και ο Γρίβας με 2/2 βολές έκανε το 63-58. Ο Παπασάρας λίγο πριν το τέλος έδωσε προβάδισμα 7 πόντων στην ομάδα του με 65-58 και «σφράγισε» την νίκη, για το τελικό 65-60 μετά το καλάθι του νεαρού Φεγγούλη.

Τέλος με καλάθι Φεγγούλη

Αγωνίστηκε στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού και πάλι ο 12χρονος Γιάννης Φεγγούλης. Ο νεαρός παίκτης των Bulls πέτυχε το τελευταίο καλάθι του αγώνα και μείωσε στο τελικό 65-60 κάτω από έντονους πανηγυρισμούς από τους οπαδούς που παρακολούθησαν το παιχνίδι. Δέχτηκε τα συγχαρητήρια συμπαιχτών, αλλά και αντιπάλων.

Τα δεκάλεπτα
14-18, 34-39, 53-47, 65-60

Διαιτητές : Θανάσης Χουσιάδας & Γιάννης Ηλιάδης

Συνθέσεις Ομάδων

Μακρακώμη B.C. (Παναγιώτης Καλοπήτας) : Καλοπήτας 9, Παπασάρας 14, Γρίβας 11(3), Γαζής 2, Σκαργιώτης 3(1), Στεφανής 26(4)

Krenti Bulls (Νίκος Βούρτσας) : Βούρτσας Ν. 17(2), Μάκκας Κ. 8(2), Ντάλλας Σ., Λάππας Μ. 25(4), Κουτσιούμπας 6, Βούρτσας Γ. 2, Μάκκας Ε., Λάππας Π., Φεγγούλης 2