20/3/11

Με επιτυχία και παρουσία του Δημάρχου Αγράφων η δενδροφύτευση στην Κρέντη



Μια ακόμη σημαντική συλλογική πρωτοβουλία υλοποιήθηκε, σήμερα Κυριακή 20 Μαρτίου 2011, από τα παιδιά του ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ Σχολείου Κρέντης. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο εφημέριος του χωριού μας π. Ευάγγελος Φεγγούλης και τα παιδιά, καθώς και τα μέλη του Συνεταιρισμού Μελισσοκόμων Κρέντης, στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών δράσεων που αναπτύσσει η Ενορία μας, πραγματοποιήσαμε δενδροφύτευση σε διάφορα σημεία του χωριού καθώς και στον αύλιο χώρο του Αγίου Νεκταρίου αλλά και κατά μήκος του κεντρικού δρόμου που συνδέει την Κρέντη με την Δυτ. Φραγκίστα.

Μετά από ενέργειες του Συνεταιρισμού και προσωπικά του συγχωριανού μας Γιώργου Βούρτσα, το Δασαρχείο Καρπενησίου προσέφερε για φέτος περίπου 300 δένδρα ακακίας Κωνσταντινοπολίτικης, τα οποία τοποθετήθηκαν στις άκρες του δρόμου με σκοπό να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των πολιτών, αφού θα έχουν μια πολύ καλή επιλογή πλέον, για τον περίπατό τους, αλλά και θα ομορφαίνει ακόμη περισσότερο το χωριό μας.

Συγκινητική ήταν η παρουσία των παιδιών του ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ μας Σχολείου, που σε μια ακόμη τέτοια προσπάθεια, απέδειξαν εμπράκτως της αγάπη τους για το περιβάλλον, συμμετέχοντας ενεργά στην δενδροφύτευση. Αξιοσημείωτη ήταν και η συνεισφορά του Δημοτικού Συμβούλου Αγράφων, συγχωριανού μας Δημήτρη Βούρτσα καθώς και του Γιώργου Μάκκα, του Θανάση Κουτσούμπα, του Βαγγέλη Τσιγαρίδα, του Αποστόλη Μάκκα, και του Θοδωρή Πλατή στην τοποθέτηση δέντρων.

Στη περιβαλλοντική αυτή πρωτοβουλία συμμετείχαν τόσο ο Δήμαρχος Αγράφων Δημήτρης Τάτσης, ο οποίος μάλιστα φύτεψε στην πλατεία του χωριού ένα δένδρο, όσο και ο αντιδήμαρχος Θύμιος Μιχόπουλος, ο οποίος πρόσφερε χυμούς και κρουασάν στα παιδιά που έλαβαν μέρος στην δενδροφύτευση.

Με την χάρη του Αγίου Νεκταρίου και τη βοήθεια των μελών του Συνεταιρισμού, όλα κύλησαν ομαλά με αποτέλεσμα και αυτή η προσπάθεια των παιδιών του ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ μας να στεφθεί με μεγάλη επιτυχία.