20/12/23

Ωφελούμενη τιμή στην μνήμη του εκλεκτού συγχωριανού μας Γιάννη Γ. Ντάλλα


Ευλογημένες στιγμές στο χωριό μας με καλή παρέα

Σε κλίμα βαθύτατης συγκίνησης τελέσαμε το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Κρέντης, το 40μερο Μνημόσυνο του εκλιπόντος συγχωριανού μας Ιωάννου Γ. Ντάλλα. Ο μακαριστός Ιωάννης, που ταξίδεψε πολύ νέος στην αιωνιότητα, υπήρξε ένας εξαίρετος οικογενειάρχης, ευλογημένος σύζυγος, γονιός και αδελφός και φυσικά ένας συνάνθρωπός μας που ήταν πολύ αγαπητός σε όλους τους συγχωριανούς μας και όχι μόνο. 



Ο αείμνηστος παραλαμβάνει από το ΕΚΛΛ. Συμβούλιο τιμητική πλακέτα για τον μακαριστό πατέρα του για την διαχρονική του προσφορά στην τοπική μας παράδοση. 


ΗΥ Δώρο του αείμνηστου Γιάννη στα παιδιά του Κατηχητικού

Ο αείμνηστος με τους αγαπημένους γαμπρούς του, Θεόφιλο και Νικόλαο 
και τον κοινό τους φίλο μεγάλο κλαρινίστα Κώστα Αριστόπουλο. 


Κέρασμα των παιδιών του χωριού μας από τον Γιάννη και την Ελευθερία. 


Άνθρωπος της προσφοράς και της αγάπης ο πολυφίλητος Ιωάννης, από μικρός βρέθηκε πολύ κοντά στην Εκκλησία την οποία και αγαπούσε πολύ καθότι υπήρξε απόφοιτος της σπουδαίας Ριζαρείου Θεολογικής Σχολής, στην οποία διετέλεσε ως γνωστόν Σχολάρχης ο Άγιος Νεκτάριος. 

Πάντα πρόθυμος προσέφερε στην Εκκλησία τόσο στην Αμερική όπου είχε ανακηρυχθεί Μέγας Δωρητής και ευεργέτης, της εκεί Αρχιεπισκοπής όσο και στην γενέτειρά του. 

Με τις ευλογίες του Παναγιωτάτου Πατριάρχου του Γένους μας κ.κ. Βαρθολομαίου είχε τιμηθεί με τον μέγιστο βαθμό του Άρχοντα Δικαιοφύλακα του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου και στην Αμερική ήταν από τους Μεγάλους χορηγούς και υποστηρικτές της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης. Είχε μεγάλες γνωριμίες με προσωπικότητες της Εκκλησίας παγκοσμίως ενώ υπήρξε για πολλά χρόνια στενός συνεργάτης και φίλος με τον Μητροπολίτη Βοστώνης κ.κ. Μεθόδιο και αδελφικός εν Χριστώ φίλος με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σουηδίας κ.κ. Κλεόπα. 

Έχοντας τις πλούσιες ευχές της φωτισμένης μητέρας του Αγγελικής και του καλού του πατέρα Γεωργίου, πρόκοψε στη ζωή του, δημιουργώντας μια ευλογημένη οικογένεια έχοντας πάντα δίπλα του, στα εύκολα και κυρίως στα δύσκολα, την καλόκαρδη και φωτισμένη σύζυγό του Ελευθερία, όπως και τα παιδιά του.

Έκανε περιουσία στην Αμερική αλλά ποτέ δεν ξέχασε το χωριό του προσφέροντας πάντα για την Εκκλησία αλλά και για σημαντικές κοινωνικές δράσεις, με επίκεντρο τους νέους. Αγαπούσε τη ζωή και τα γλέντια και από τον γαμπρό του Θεόφιλο, τον οποίο τόσο εκτιμούσε, αγάπησε πολύ και ο ίδιος την δημοτική μας μουσική και παράδοση.

Ήταν ένας πραγματικός τζέντλεμαν, ένας λεβέντης με την όλη σημασία της λέξης. Το φευγιό του έχει κάνει το χωριό μας φτωχότερο.  

Ευχόμαστε στην καλή του σύζυγο Ελευθερία, στα παιδιά του, στην πολυαγαπημένη αδελφή του Μαρία που λάτρευε τον καλό της αδελφό, όπως και σε όλα τα αδέλφια του που τόσο πόνεσαν από τον χαμό του Γιάννη αλλά και στους συγγενείς του, καλό κουράγιο, ο Θεός να αναπαύει την ψυχή του.

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΚΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ. ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΘΑ ΣΕ ΜΝΗΜΟΝΕΥΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΟΥ. ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΕ.

Π. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΦΕΓΓΟΥΛΗΣ