12/6/23

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΕΝΤΗ

Το πρωί της Δευτέρας 5 Ιουνίου 2023 τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ΄ αρτοκλασίας στον πανηγυρίζοντα ιστορικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος, από τον π. Ευάγγελο Φεγγούλη και τον εφημέριο Δυτ. Φραγκίστας π. Θωμά Γκορόγια και μετά το πέρας αυτής ακολούθησε παραδοσιακό πανηγύρι στον μοναδικό προαύλιο χώρο της εκκλησίας, που κράτησε μέχρι αργά το απόγευμα.














Υπό τον ήχο του σπουδαίου Κρεντιώτη κλαρινίστα Κώστα Κουτσιούμπα και του συγκροτήματός του, οι προσκυνητές πέρασαν υπέροχα ενώ άψογη ήταν η διοργάνωση από τις γυναίκες του χωριού με την βοήθεια του Βαγγέλη Τσιγαρίδα και για μια ακόμη χρονιά εξαιρετικά τα ψητά και τα κοκορέτσια από τους αδελφούς Μάκκα και τον Γ. Λάππα. Εντυπωσίασαν με τον χορό τους ο Ηλίας Μάκκας και ο Χρήστος π. Λάππας, όπως και αρκετοί συγχωριανοί μας. Στο ψαλτήρι ήταν και φέτος ο ακούραστος Θανάσης Ντάλλας με τον Νίκο Μκαδόνα. 

 


Και φέτος την λαχειοφόρο με τα αρνοκάτσικα την επιτέλεσαν με επιτυχία οι Εκκλ. Επίτροποι Σοφία Λάππα και Χρυσόστομος Μάκκας. 

Το πανηγύρι της Αγίας Τριάδας στην Κρέντη, τίμησαν με την παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι Αγράφων Ηλίας Μάκκας και Ηρώ Νταλαφούρα,  ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Χρήστος Καραμάνος, ο συγχωριανός μας Αποστόλης Μάκκας με την σύζυγό του Πούλια που ήλθαν από την Αμερική, ο γνωστός επιχειρηματίας Γιώργος Μπουραλέξης με την σύζυγό του Ειρήνη, ο ευρυτανικής καταγωγής έμπορος Ελαιών κ. Θωμάς Πουρνάρας με την σύζυγό του Μάτθα, εκπρόσωποι φορέων και Συλλόγων και πλήθος κόσμου.. ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ