19/4/23

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε το Άγιο Πάσχα στο χωριό μας

Μεγαλοπρεπώς γιορτάστηκε κι εφέτος το Πάσχα το Ιερό, το Πάσχα το Τερπνόν, το Ευλογημένον Πάσχα απ’ όλους του Χριστιανούς Ορθόδοξους του ευλογημένου χωριού μας. Από την Κυριακή των Βαΐων και μέχρι την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Σαββάτου, κάθε μέρα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου, στο σύνολό τους οι Κρεντιώτες αλλά και πολλοί προσκυνητές, παρακολούθησαν με κατάνυξη τις ιερές ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας. 


                                       
                                         ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ 

 

Ο ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΔΕΗΣΗ ΤΑ ΑΝΘΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΜΑΚΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΥ 

                                    
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΣΤΟΛΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ 

 

                                 ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ 


                               Ο ΑΚΟΥΡΑΣΤΟΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ ΜΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΤΑΛΛΑΣ 


                     
Ο ΕΤΕΡΟΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΕΓΓΟΥΛΗΣ -ΥΠΕΡΟΧΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΨΑΛΜΩΔΙΑ 



ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ 
ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟ ΜΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΤΣΕΤΣΟ 


                                                ΤΣΟΥΓΚΡΙΣΜΑ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΑΥΓΩΝ 

ΤΣΟΥΓΚΡΙΣΜΑ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΑΥΓΩΝ ΜΕ ΝΙΚΗΤΗ ΤΟΝ ..... ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΠΠΑ 


ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΚΟΝΗΣΑΝΤΑ ΑΓΓΕΛΟ ΜΟΥ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΩΡΓΟ Ν. ΒΟΥΡΤΣΑ 
ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΑΛΑΜΑ - Ο ΑΝΑΣΤΑΣ ΚΥΡΙΟΣ ΝΑ ΕΥΛΟΓΕΙ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ9 ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ 

Για μια ακόμη χρονιά ο πρωτοψάλτης μας, ο ακούραστος Θανάσης Ντάλλας, ο εαξίρετος αυτός συγχωριανός μας. έψαλε με κατάνυξη στο δεξιό ψαλτήρι έχοντας φέτος άξιο συμπαραστάτη του τον γιο του π. Ευαγγέλου Γιάννη Φεγγούλη ένα φέρελπι και πολλά υποσχόμενο Ιεροψάλτη. Συγχαρητήρια και στους δυο. Ο Αναστάς Κύριος να τους ευλογεί. 


Την Μεγάλη Παρασκευή μετά από χρόνια λόγω της πανδημίας έγινε η περιφορά του Επιταφίου στο χωριό συνοδεία όλων των χωριανών μας με δεήσεις στην Πλατεία και στον Αη – Θανάση.

Την επομένη Μ. Σάββατο πρωί τελέστηκε η Θεία Λειτουργία και το βράδυ στον κατάμεστο Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου όλοι οι χωριανοί μας έλαβαν το Άγιο Φως από τα χέρια του εφημερίου μας και εκφώνησαν πανηγυρικά το «Χριστός ανέστη». Στο τέλος της αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας οι ενορίτες μας και οι προσκυνητές που παρέμειναν στο Ναό, τσουγκρίσαμε τα κόκκινα αυγά και ανταλλάξαμε το «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ» - ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ»

Αποτελεί πραγματικά ρεκόρ το γεγονός ότι μετά το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ στην Κρέντη παραμένουν τόσοι ενορίτες μέχρι το πέρας της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας. Να ευχηθούμε σε όλους όπως ο αναστάς Κύριος χαρίζει υγεία, μακροημέρευση και παν αγαθόν.