26/8/20

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ


Με την χάρη της Παναγίας μας γιορτάσαμε και φέτος, Κυριακή 23 Αυγούστου 2020, στο χωριό μας την Κυρά της Ρούμελης, στο πανέμορφο Στρώμα, μέσα στα ελάτια, στις παρυφές των Αγράφων, στο ωραίο εκεί ξωκκλήσι της. Πάνω από 100 άτομα προσήλθαν στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία και στην αρτοκλασία που τελέστηκε στην αυλή του Ναού.








Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, στην οποία έψαλλε ο Ψάλτης Θανάσης Ντάλλας με τον Γιάννη Φεγγούλη, τελέστηκε Τρισάγιο στην Μνήμη του κτήτορα του Ναού αειμνήστου Δημήτρη Ντάλλα και σε όλους εκείνους που είχαν την ιδέα και συνεισέφεραν στην ανέγερση του εξωκκλησιού προς Τιμήν της Μεγαλόχαρης.  

Λόγω των ειδικών υγειονομικών συνθηκών, φέτος δεν έγινε το καθιερωμένο πανηγύρι μας κάτω από τον ίσκιο των ελατιών, όπως τα προηγούμενα χρόνια. Να ευχηθούμε του χρόνου με την σκέπη της Παναγίας μας της Προυσιώτισσας, να είμαστε όλοι καλά και να ανταμώσουμε και πάλι στην γιορτή της Μεγαλόχαρης, απαλλαγμένοι από την επιδημία που ταλανίζει όλο τον κόσμο και να γλεντήσουμε όπως εμείς ξέρουμε λεβέντικα και Αγραφιώτικα. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΚΡΕΝΤΙΩΤΕΣ