26/1/20

Χειροτονήθηκε διάκονος ο π. Πρόδρομος (ΙΩΑΝΝΗΣ) Μάκκας

Ξεχωριστή η σημερινή μέρα για το χωριό μας, καθότι το πρωί της Κυριακής 26 Ιανουαρίου 2020, στον Ιερό Ναό των Ευρυτάνων Αγίων, ο συγχωριανός μας Γιάννης Μάκκας, γιός του Σταύρου και της Ιφιγένειας και εγγονός του μπαρμπα Γιάννη Μάκκα, χειροτονήθηκε Διάκονος από τον Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιο. Ο Γιάννης, φοιτητής Θεολογίας την περασμένη Παρασκευή 18 Ιανουαρίου, στην Ι.Μ. Προυσού, εισήχθη στο Μοναχικό Τάγμα, καθότι εκάρη Μοναχός, λαμβάνοντας το καλογερικό όνομα ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ.
 Στην χειροτονία του παραβρέθηκαν ο πνευματικός του π. Τιμόθεος Παπαδάκης, ο εφημέριος του χωριού μας π. Ευάγγελος Φεγγούλης, ιερείς από την Αθήνα και άλλες περιοχές και οι εφημέριοι Κερασοχωρίου και Δυτ. Φραγκίστας, π. Βασίλειος Βλάχος και π. Θωμάς Γκορόγιας.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τον νεοχειροτονηθέντα π. Πρόδρομο, συνεχάρησαν και ευχήθηκαν ΑΞΙΟΣ, όλοι οι πιστοί αλλά και Κρεντιώτες που παραβρέθηκαν στους Αγίους Ευρυτάνες.
Να ευχηθούμε όπως ο Άγιος Νεκτάριος φωτίζει την ιεροσύνη του και να είναι ΑΞΙΟΣ της μεγάλης τιμής που του έδωσε η Εκκλησία μας.
Σας παραθέτουμε το ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑ ΧΡΗΣΤΟΗΘΕΙΑΣ, του π. Ευαγγέλου για τον νέο κληρικό μας και κάποιες φωτογραφίες από την πολύχρονη "διακονία" του στην Ενορία μας, τα τελευταία 14 χρόνια κοντά στον εφημέριό μας.