9/1/19

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ - ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΚΡΕΝΤΗΣ 5 ΗΜΕΡΗ ΙΕΡΗ ΑΠΟΔΗΜΙΑ (ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ) ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ 27/2-3/3/2019

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ


5  ΗΜΕΡΗ ΙΕΡΗ ΑΠΟΔΗΜΙΑ (ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ) 
ΣΤΟΥΣ  ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ  27/2-3/3/2019
                 
1η ΗΜΕΡΑ 27/02/2019 :  ΤΕΛ ΑΒΙΒ- ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΒΗΘΛΕΕΜ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Αθηνών  στις 04.15 το πρωί και αναχώρηση για TEL AVIV στις 08.15  άφιξη   και μετά από τις τυπικές διατυπώσεις, επιβιβαζόμαστε στο πούλμαν και μαζί με τον ξεναγό μας  αναχωρούμε για προσκύνημα στον Τάφο του Αγίου Γεωργίου
στη Λύδδα και στην συνέχεια την Ιερά Μονή Ιωάννου του Προδρόμου στην Ορεινή, γενέτειρα του Τιμίου  Προδρόμου και  Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού, τόπος όπου ο Λωτ φύτεψε το τρισύνθετο δέντρο, από το οποίο σύμφωνα με την παράδοση κατασκευάστηκε ο τίμιος Σταυρός του Κυρίου μας. Ακολούθως θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Καταμόνας, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου, αυτού που πήρε στις αγκάλες του τον Χριστό κατά την ημέρα της Υπαπαντής, και στην συνέχεια στην Ιερά Μονή Προφήτη  Ηλία, όπου είχε επίσκεψη από Άγγελο Κυρίου. Άφιξη στη Βηθλεέμ και τακτοποίηση στο   ξενοδοχείο. Δείπνο στο Ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ 28/02/19 : ΒΗΘΛΕΕΜ- ΑΒΑΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ – ΛΑΥΡΑ ΑΓΙΟΥ ΣΑΒΒΑ -ΒΗΘΑΝΙΑ .
Πρόγευμα και πρώτο μας προσκύνημα σήμερα ο Ναός της Γέννησης όπου θα προσκυνήσουμε στο Θεοδέγμων Σπήλαιο όπου γεννήθηκε ο Χριστός, στο σπήλαιο όπου φυλάσσονται τα οστά των σφαγιασθέντων νηπίων και στη Βασιλική της Γεννήσεως που είναι κτίσμα της Αγίας Ελένης (325 μ.Χ.).Στο χωριό των Ποιμένων θα επισκεφθούμε τους τάφους των βοσκών που προσκύνησαν στη Γέννηση του Χριστού. Αργότερα θα μεταφερθούμε στη Λαύρα του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου και θα επισκεφθούμε το σπήλαιο που έμειναν οι τρεις Μάγοι κατά την επιστροφή τους. Με μικρά λεωφορεία θα συνεχίσουμε για τη Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, χώρο άβατο (μη επισκέψιμο) για τις γυναίκες. Ο Αρχοντάρης θα προσφέρει έξω από τη Μονή κέρασμα στις γυναίκες και θα βγάλει τα Άγια λείψανα για προσκύνηση.  Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Βηθανία τη Μονή Μάρθας και Μαρίας. Επιστροφή στο Ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ 01/03/2019 : ΒΗΘΛΕΕΜ – ΦΡΕΑΡ ΤΟΥ ΙΑΚΩΒ - ΙΕΡΙΧΩ- ΣΑΡΑΝΤΑΡΙΟ ΟΡΟΣ –ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ- ΜΟΝΗ ΠΡΟΦΗΤΗ ΕΛΙΣΑΙΟΥ- ΑΒΒΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ  

Αναχώρηση πολύ πρωί για ολοήμερη εκδρομή περνώντας μέσα από τα Βιβλικά Τοπία που μας φέρνουν επαφή με την ιεροπρέπεια και την κατάνυξη των αγίων τόπων. Πρώτος μας σταθμός το Φρέαρ του Ιακώβ. Το Φρέαρ αυτό είναι το πηγάδι όπου συνάντησε ο Χριστός την Σαμαρίτειδα περνώντας από εκεί για να κατευθυνθεί στα Ιεροσόλυμα. Το πηγάδι αυτό είναι το σημαντικότερο προσκύνημα στην περιοχή της Σαμάρειας και βρίσκεται μέσα στον Ορθόδοξο ναό κάτω από το ιερό βήμα του ναού. Στον χώρο όπου βρίσκεται το Φρέαρ του Ιακώβ μαρτύρησε ο Άγιος Φιλούμενος στις 29 Νοεμβρίου του 1979  όταν φανατικοί Εβραίοι μπήκαν στον ναό και χτύπησαν και σκότωσαν με τσεκούρι τον Άγιο Φιλούμενο. Το σκήνωμα του Αγίου βρίσκεται στην δεξιά πλευρά του ναού όπου μπορείτε να προσκυνήσετε το Άγιο Λείψανο του. Συνεχίζουμε  για  την επίσκεψή μας στη Μονή του Προφήτου Ελισαίου στην Ιεριχώ και στη Μονή του Αββά Γερασίμου, θα προχωρήσουμε στον Ιορδάνη Ποταμό, όπου θα προσεγγίσουμε το σημείο της βάπτισης του Κυρίου μας από τον Ιωάννη τον Πρόδρομο. Θα γίνει η βάπτιση των προσκυνητών σε ανάμνηση της βάπτισης του Κυρίου μας. και στη συνέχεια στο Σαρανταριο Όροςόπου ο Κύριοςνήστεψε 40 μέρες και επειράσθη  από το διάβολο. Επιστροφή στο Ξενοδοχείο. Δείπνο Διανυκτέρευση.

 4η ΗΜΕΡΑ 02/03/2019 : ΒΗΘΛΕΕΜ- ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ -ΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ –ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ
Μετά το πρόγευμα, αναχωρούμε για την Ιερά Μονή Αγίας Άννας (τόπος γεννήσεως της Θεοτόκου). Ακολουθεί η Προβατική Κολυμβήθρα, Φυλακές του Αποστόλου Πέτρου, Πραιτόριο( φυλακή του Χριστού)και στη συνέχεια την οδό του Μαρτυρίου, στάση όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος σήκωσε τον Σταυρό και στάση εκεί όπου η Αγία Βερονίκη έδωσε το Άγιο Μαντήλιο στον Κύριο μας. Ακλουθώντας τα βήματα του Ιησού φτάνουμε στην Ιερά Μονή του Αγίου Αλεξάνδρου όπου βρίσκεται η πύλη απ όπου ο Ιησούς βγήκεέξωαπό την πόλη για το μαρτύριο στον Γολγοθά.Στη συνέχεια φτάνουμε στην Αγία Αυλή και στην συνέχεια αρχίζει η ξενάγηση  στα εντός του Ναού της Αναστάσεως  Προσκυνήματα: Ναός της Αναστάσεως και τα εντός αυτού προσκυνήματα (Πανάγιος Τάφος, Γολγοθάς, Αποκαθήλωση, Του Ακάνθινου Στεφάνου, Εύρεση του Τιμίου Σταυρού, Διεμερίσαντο τα Ιμάτιά μου εαυτοίς, Παρεκκλήσιο του Εκατόνταρχου Λογγίνου, Προσωρινές Φυλακές του Χριστού, Μή μου Άπτου, Τάφος Ιωσήφ του Αριμαθαίας, Αγία Αυλή). Θα ακολουθήσει εθιμοτυπική επίσκεψη στην έδρα του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου, όπου θα έχουμε ραντεβού με τον Μακαριότατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο, θα πάρουμε την ευχή του , θα βγάλουμε αναμνηστική φωτογραφία μαζί του. Εν συνεχεία προσκύνημα στην Μονή της Παναγίας της Σευτανάγιας και στην Μεγάλη Παναγία. Ελεύθερος χρόνος για ψώνια και προσκύνημα στον πανάγιο Τάφο. Αργά το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο Διανυκτέρευση.

5Η ΗΜΕΡΑ 03/03/2019: ΒΗΘΛΕΕΜ – ΟΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΑΙΩΝ- ΓΕΣΘΗΜΑΝΗ-ΑΓΙΑ ΣΙΩΝ- ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
Το πρωί μετά το πρόγευμα με έτοιμες τις βαλίτσες, αναχωρούμε για  το όρος των Ελαιών τον τόπο της Ανάληψης του Κυρίου και την πρώτηεμφάνισημετά την Ανάσταση.Τέλος θα πάμε στο  πανόραμα όπου θα δούμεόλη την πόλη των Ιεροσολύμων με όλα τα μνημεία της. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την Γεθσημανή όπου  θα προσκυνήσουμε στους Τάφους της Παναγίας, των προπατόρων, στον κήπο της Γεθσημανής και της προδοσίας καθώς και τον βράχο της αγωνίας.Το προσκύνημά μας συνεχίζεται στην Μονή του Αγίου Στεφάνου όπου θα προσκυνήσουμε τον τόπου του λιθοβολισμού. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την Αγία Σιών όπου θα επισκεφθούμε το υπερώων που έγινε ο μυστικός Δείπνος , τον Τάφο του Προφήτη και Βασιλιά Δαυίδ όπως και το χώρο όπου εκοιμήθη η Παναγία μας. Στην Αγία Σιών θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος, όπου στεγάζεται η Πατριαρχική Σχολή Ιεροσολύμων. Στη συνέχεια αναχώρηση και  μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιστροφή στην Αθήνα έχοντας μαζί μας όλη τη χάρη και ευλογία των Παναγίων Προσκυνημάτων. 
-          Ένα από τα βράδια της παραμονής μας, θα λειτουργηθούμε στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως και στον Πανάγιο Τάφο.


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

·        Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα -  Τελ Αβίβ27/02 Αναχώρηση 06:10 πμ – Άφιξη 08:05πμ) με επιστροφή Τελ- Αβιβ – Αθήνα 03/03 Αναχώρηση 19:55μμ – Άφιξη 22:05 με την   ALITALIA.
·         Φόροι Αεροδρομίου και επίναυλοι καυσίμων
Διαμονή σε ξενοδοχείο Α΄ κατηγορίας 4 αστέρων στην  Βηθλεέμ
·        5 πρωινά και 5 δείπνα σε πλούσιο μπουφέ
Πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο για τις εκδρομές όπως το πρόγραμμα
Μεταφορά στον Άγιο Σάββα (πληρωμένα τα miniBus)
·        Ξεναγός απόφοιτος της Πατριαρχικής σχολής Ιεροσολύμων
·        Αρχηγός του γραφείου μαζί σε όλη την εκδρομή
·        Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης&ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
Αχθοφορικά & Φιλοδωρήματα
Φόροι Αεροδρομίου και επίναυλοι καυσίμων

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
Ποτά στα γεύματα
Τυχόν εισόδους σε Μουσεία
Αθήνα -  Τελ Αβίβ 27/02 Αναχώρηση 06:10 πμ – Άφιξη 08:05πμ
Τελ- Αβιβ – Αθήνα 03/03 Αναχώρηση 19:55μμ – Άφιξη 22:05
·        ΟΙ ΕΚΔΡΟΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ, ΠΟΥ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ 6 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ.
·        ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ ΣΑΣ ΚAΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 200 ΕΥΡΩ
·        Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΘΕΙ , ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΚΑΤΙ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ .
·        ...... ΚΟΣΤΟΣ 630.00 ΕΥΡΩ - ΤΗΛ. ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ 6973333018