4/9/18

ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ











Σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης υποδέχτηκαν κλήρος και λαός προχθές το Σάββατο το απόγευμα, 1 Σεπτεμβρίου 2018, στην ενορία μας το ιερό λείψανο του Οσίου Ανδρέα του Ερημίτη, εκ της χορείας των Ευρυτάν​​ων Αγίων.







Η υποδοχή του χαριτόβρυτου ιερού Λειψάνου, που στόχο είχε την πνευματική ενίσχυση των ευλαβών ενοριτών μας και του λαού της περιοχής, έγινε στις 7 μ.μ. πλησίον του Ιερού Ναού του Αγίου Νεκταρίου Κρέντης από τον Επιχώριο Επίσκοπο μας, Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεώργιο, τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους και ιερείς της περιοχής.
Μετά την υποδοχή ακολούθησε Λιτανευτική Πομπή συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Αμφιλοχίας υπό τον Μαέστρο Γεώργιο Τσόγκα, μέχρι τον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου όπου και στη συνέχεια τελέστηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και Ιερή Παράκλησις εις τον Άγιο, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου, που ήταν πλαισιωμένος από τον Ευρυτανικής καταγωγής Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο Κοτρώτσιο, εκ της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, τον εφημέριό μας, τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους του Δήμου Αγράφων και ιερείς της περιοχής.
Το ιερό λείψανο του Οσίου Ανδρέα παρέμεινε προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών στην Κρέντη και στον Πανηγυρίζοντα Ναό του Αγίου Νεκταρίου και την επομένη Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 208, όπου τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, συλειτουργούντων του εφημέρίου μας, του π. Νεκταρίου Κοτρώτσιου και του Ιεροκήρυκα της Μητρπόλεώς μας π. Νήφωνα αλλά και την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου, εορτή της ανακομιδής του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου.
Ο εφημέριος και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο  εκφράζουν τις ευχαριστίες τους, πρωτίστως στον Σεπτό Ποιμενάρχη μας, για την παρουσία τους στην υποδοχή του Ιερού Λειψάνου, όπως στον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, για την ευλογία που έδωσε να μεταφερθεί ο Άγιος στην Κρέντη, στον συντοπίτη τους π. Νεκτάριο Κοτρώτσιο που βρέθηκε κοντά μας αυτή τη μεγάλη στιγμή, ερχόμενος από την Αμερική, στον π. Νικόλαο Ριζογιάννη που συνόδευσε το ιερό Λείψανο, στον Δήμαρχο Αμφιλοχίας Απόστολο Κοιμήση, στον Μαέστρο Γ. Τσόγκα, σε όλους τους πατέρες, που μετείχαν ευλαβώς με αγάπη Χριστού σε όλες τις ακολουθίες που ετελέσθησαν το τριήμερο αυτό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου, στους ευλαβείς προσκυνητές και στους Ενορίτες. Ο Άγιος βοηθός και προστάτης όλων.