2/7/18

Πανηγύρι και Αντάμωμα στη Σκαμνία και στο "Κλουρ"



 Με λαμπρότητα και παραδοσιακό πανηγύρι γιορτάστηκαν οι Άγιοι Ανάργυροι την περασμένη Κυριακή 1 Ιουλίου 2018 στο χωριό μας. Εκεί και στην πανέμορφη περιοχή, ΣΚΑΜΝΙΑ, το πρωί της Κυριακής τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ΄ αρτοκλασίας στο πανηγυρίζοντα ξωκλήσι μας και στη συνέχεια ακολούθησε πανηγύρι του παλιού καλού καιρού που κράτησε μέχρι το απόγευμα.













Αξιοσημείωτο της γιορτής, το ιστορικό Αντάμωμα που προηγήθηκε την παραμονή στο «Κλούρ» με πρωτοβουλία του συγχωριανού μας Νομικού Λάμπρου Μάκκα. Στην πολύ ευλογημένη αυτή σύναξη που έγινε κάτω από το υπέροχο φως του φεγγαριού, σε ένα μοναδικό τοπίο, παραβρέθηκαν αρκετοί Μακκαίοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Λάμπρου Μάκκα, περνώντας υπέροχες στιγμές, με θύμισες από τα παλιά, φαγοπότι και γλέντι με ζωντανή μουσική μέχρι το πρωί. Αξίζουν πολλά μπράβο στον αγαπητό μας συγχωριανό για την σπουδαία αυτή πρωτοβουλία του, που ελπίζουμε να γίνει θεσμός.
Εντυπωσιακό ότι ανήμερα της εορτής, οι μαθητές εκείνης εποχής που πήγαιναν Σχολείο στη Σκαμνία, προσήλθαν στο Ναό με τάξη, όπως εκείνα τα χρόνια, ενώ με παρότρυνση του εφημερίου μας, απήγγειλαν και το ΠΑΤΕΡ ΗΜΩΝ, σε φορτισμένο συγκινησιακό κλίμα.
Στο πανηγύρι παραβρέθηκαν ο Σκαμνιώτης Αντιδήμαρχος Αποστόλης Μάκκας με την οικογένειά του, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Μάκκας με την οικογένειά του, η Πρόεδρος του χωριού μας Μαρία Βούρτσα, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Βάσω Φεγγούλη, οι οικογένειες, του Λάμπρου Μάκκα, του Μιλτιάδη Τσέτσου, του Βαγγέλη Μάκκα, του Νίκου Κουτσούμπα, του Χρήστου Λάππα, του Νίκου Πλατή, του Τάκη Πλατή, του Παναγιώτη Κουρκουβή, του Νίκου Τεντολούρη, της Μαργαρίτας Μάκκα, του ψάλτη μας Θανάση Ντάλλα, του Χρήστου Παναγιώτου Λάππα, τα αδέλφια Παναγιώτη Μάκκα, ο Αποστόλης και η Πούλια Μάκκα, οι οποίοι προχθές ήλθαν από την Αμερική, τα αδέλφια Κουτσούμπα που ζουν σε Γερμανία και Αγρίνιο, οι αδελφές Λίνα και Ελένη Μάκκα και αρκετοί συγχωριανοί μας.
Το πανηγύρι εξυπηρέτησαν, η Χαρά Λάππα, η Ελένη Σκλαπάνη, η Σοφία Λάππα και η πρεσβυτέρα, όπως και οι νέοι μας, Γιώργος Βούρτσας, Παύλος Κουτσιούμπας και Γιάννης Φεγγούλης.
Υπέροχο το συγκρότημα με τους δικούς μας οργανοπαίκτες, ενώ για την ιστορία να αναφέρουμε πως την προβατίνα την κέρδισε η Θεοδώρα Μάκκα. ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.