13/11/17

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ

Με λαμπρότητα, τις δέουσες τιμές και παρουσία πλήθους πιστών εορτάσθηκε την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017 η σεπτή μνήμη του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του στο χωριό μας.   Το εόρτιο ξεκίνησε την παραμονή με τον πανηγυρικό Εσπερινό και συνεχίστηκε την επομένη, αγιώνυμον ημέρα με την ακολουθία του Όρθρου και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου π. Νήφωνος Συριανού, που ήταν πλαισιωμένος από τον εφημέριο μας και Αρχιερατικό Επίτροπο π. Ευάγγελο Φεγγούλη και πλειάδας ιερέων από την ευρύτερη περιοχή των Αγράφων.
Στην ομιλία του ο Παναοσιολογιώτατος π. Νήφων, αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας και στους Μακαρισμούς του Κυρίου, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην αρετή της ταπείνωσης του Αγίου της «υπομονής», όπως λέγεται ο σημερινός τιμώμενος Άγιος Νεκτάριος.
Η πανήγυρη συνεχίστηκε με την λιτάνευση της ιερής Εικόνας του Αγίου και το εόρτιο ολοκληρώθηκε με την τράπεζα αγάπης στο Πνευματικό Κέντρο, που παρέθεσαν οι γυναίκες του χωριού, με ντόπια εδέσματα που ετοίμασαν οι ίδιες.
Ο Εφημέριος του χωριού ευχαρίστησε τον π. Νήφωνα και τους ιερείς της περιοχής, που λάμπρυναν με την παρουσία τους την εορτή, τις νοικοκυρές για την σπουδαία διακονία τους, τον Δήμαρχο και τους αντιδημάρχους και όλους τους πιστούς που βρέθηκαν ως ευλαβείς προσκυνητές στην εορτή του Αγίου Νεκταρίου στην Κρέντη.
Τίμησαν με την παρουσία τους την εορτή του Αγίου Νεκταρίου στην Κρέντη της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου, ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής, οι Αντιδήμαρχοι Αποστόλης Μάκκας, Θεόδωρος Τσιάμης και Λεωνίδας Τελώνης, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βάσω Φεγγούλη, η οποία ως Θεολόγος, κατά την διάρκεια του γεύματος ανέγνωσε αποσπάσματα από τον βίο του Αγίου Νεκταρίου, η Πρόεδρος του χωριού Μαρία Μαρούλη, η γνωστή Δικηγόρος και Γ.Γ. του Συλλόγου «ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ», Χρυσούλα Σουλιώτη, ενορίτες και προσκυνητές των γύρω χωριών. Ο Άγιος Νεκτάριος βοήθειά μας.