5/3/17

Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΕΝΤΗ

Μέσα σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης εορτάστηκε σήμερα 5 Μαρτίου 2017, στην ενορία μας η Κυριακή της Ορθοδοξίας και της αναστηλώσεως των Ιερών Εικόνων. Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το Ναό μας προκειμένου να συμμετάσχει στην Θεία Λειτουργία και στην περιφορά των Ιερών Εικόνων.








Αυτή την ημέρα γίνεται ανάμνηση της οριστικής αναστήλωσης των ιερών και σεπτών εικόνων στη Βασιλεύουσα, η οποία πραγματοποιήθηκε από την Αυτοκράτειρα Θεοδώρα κατά το έτος 842, μετά την Ζ΄ Οικουμενική Σύνοδο η οποία οριστικοποίησε την προσκύνηση των εικόνων και έπαψε ο μακροχρόνιος σάλος, που είχε δημιουργηθεί εκ του ζητήματος της προσκυνήσεως ή μη των εικόνων.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση των Ιερών Εικόνων, με μεγάλη πομπή πέριξ του Ιερού Ναού του Αγίου Νεκταρίου, με τους ενορίτες μας, να κρατούν όλοι από μια εικόνα στα χέρια, με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες, όπου μνημονεύθηκαν όλοι όσοι αγωνίσθηκαν για την αναστήλωση των αγίων εικόνων και την στερέωση της ορθόδοξης πίστης. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.