5/9/16

Ο Μητροπολίτης Καρπενησίου στην εορτή της Ανακομιδής του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου στην Κρέντη, όπου ετέθη προς προσκύνηση, η Κάρα του Αγίου Σεραφείμ

Με λαμπρότητα και θρησκευτική μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε στ χωριό μας, το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016, η εορτή της ανακομιδής των Ιερών λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού στον ομώνυμο Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Κρέντης.

















Τόσο την παραμονή της εορτής Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου που εψάλλει ο Πανηγυρικός Εσπερινός, όσο και την αγιώνυμη ημέρα, στον πανηγυρίζοντα Ναό τέθηκε προς προσκύνηση η Κάρα του Αγίου Σεραφείμ που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Κορώνης.
Ανήμερα της εορτής Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου εψάλλει ο Όρθρος και Αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντος και λειτουργούντος του Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεωργίου, που ήταν πλαισιωμένος από τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους, 10 ιερείς της περιοχής. Μεταξύ των παρευρισκομένων λειτουργών, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμβρόσιος Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας και ο π. Παναγιώτης  Σαβελώνας Αρχ. Επίτροπος της Ι.Μ. Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου.
Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας στο θεόπνευστο κήρυγμά του, μίλησε τόσο για τον σύγχρονο Άγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, τον Άγιο Νεκτάριο, όσο και για τον Άγιο Σεραφείμ των «Αγράφων τον γόνον», έναν Άγιο εκ της χορείας των Ευρυτάνων Αγίων και Οσίων, αλλά και για την ευεργετική χάρη των μνημοσύνων που τελεί η εκκλησία μας καθότι κατά την διάρκεια της αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ετελέσθη και το τριετές Μνημόσυνο της μητέρας του εφημερίου της Ενορίας μας π. Ευαγγέλου Φεγγούλη.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στον αύλιο χώρο του Ναού, άπαντες, ο επιχώριος Επίσκοπος, οι ιερείς και οι πιστοί, παρακάθισαν σε τράπεζα αγάπης, όπου προσφέρθηκε κέρασμα ευλογίας, για την γιορτή αλλά και εις μνήμην της μητρός του εφημερίου μας Βασιλικής. ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ.