9/7/16

Ο ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΜΑΣ ΣΤΗ ΧΙΟ

Στη Χίο βρέθηκε την περασμένη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΣΚΕ προκειμένου να τιμήσει τον επιχώριο Επίσκοπο κ. Μάρκο, αλλά και να πραγματοποιήσει την καθιερωμένη μηνιαία συνεδρίασή του.
Στις 12 το μεσημέρι, ο Χιώτης Πρόεδρος του ΙΣΚΕ π. Γεώργιος Κων/νου, ο Αντιπρόεδρος και μέλος του ΤΠΔΥ, εφημέριός μας π. Ευάγγελος Φεγγούλης,
ο Γραμματέας π. Βασίλης Χρηστίδης, ο Ταμίας π. Μιχαήλ Μετζάκης και τα μέλη π. Κ. Μιχαηλίδης και π. Χρ. Μουτάφης, επισκέφτηκαν τον Σεβασμιώτατο στο Γραφείο του, όπου και του επέδωσαν την τιμητική πλακέτα, συνοδευόμενη από τις υικές ευχές και τα σέβη των.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ θερμό κλίμα με τον Μητροπολίτη να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον μεγάλο ρόλο των Ιερέων, ως Λειτουργών της Εκκλησίας και σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς. “Εμείς θα κάνουμε το καθήκον μας”, είπε, “θα είμαστε κοντά στον κόσμο που έχει ανάγκη τον παρηγορητικό λόγο του Χριστού μας, θα τον βοηθάμε και από το υστέρημά μας. Και δεν έχουμε ανάγκη να το λέμε σε κανέναν, δεν μας ενδιαφέρει να το βλέπουν οι άνθρωποι, το βλέπει και το ξέρει ο Θεός.”.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου π. Ευάγγελος Φεγγούλης, δώρισε ένα καλάθι με προϊόντα της ευρυτανικής γης, μεταφέροντας ταυτόχρονα τις αδελφικές ευχές του Μητροπολίτου κ. Γεωργίου αλλά και την πατρική αγάπη του εφησυχάζοντος Γέροντος Νικολάου.

Ο Άγιος Χίου, ευχαρίστησε για την ευγενική χειρονομία τον π. Ευάγγελο, ζήτησε να μεταφέρει τις ευχές του στον Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιο, τον οποίο εκτιμά ιδιαίτερα όπως χαρακτηριστικά τόνισε και αποδεχόμενος την πρόταση του π. Ευαγγέλου να επισκεφτεί την Ευρυτανία, δήλωσε πως αυτό θα γίνει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα προκειμένου να προσκυνήσει στην Παναγία, να δει και να συζητήσει με τον νέο Μητροπολίτη, στου οποίου την χειροτονία βρέθηκε στην Αθήνα, αλλά και να τιμήσει τον πρώην Καρπενησίου, τον οποίο όπως είπε θεωρεί ως έναν εκ των σοφών ιεραρχών της Εκκλησίας μας.