13/3/14

Το σεπτό σκήνωμα του ελεή- μονος και εναρέτου Γέροντος Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου παραμένει άφθαρτο



ΜΝΗΜΗ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ ΙΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΑΘΩΝΙΤΟΥ-3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2006

Έχουν περάσει 8 χρόνια από τις 3 Μαρτίου του 2006, που με την ανακομιδή του Ιερού Λειψάνου του Γέροντος Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου ο Θεός επιβεβαίωσε την αγιότητά του.

Το σεπτό σκήνωμα του ελεήμονος και εναρέτου Πνευματικού, παραμένει όπως ήταν την πρώτη ημέρα της αποκαλύψεώς του.

Δυστυχώς μερικοί εξακολουθούν να εθελοτυφλούν και να διαδίδουν ψεύδη, τα οποία εκφράζουν την αναστάτωση του εσωτερικού τους κόσμου και την κακία τους προς την αλήθεια του γεγονότος.
Ο λαός του Θεού, όπως αγαπούσε τον Άγιο Γέροντα όταν ήταν στη ζωή, εξακολουθεί να τον σέβεται και να τον αγαπά πολύ περισσότερο σήμερα, μετά τα επιβεβαιωτικά της αγιότητός του, από τον ίδιο τον Θεό.

Ότι συνέβη με τον Γέροντα Βησσαρίωνα μετά την φανέρωση του αφθάρτου σκηνώματός του δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία της Εκκλησίας. Η αγιότητά του πολεμήθηκε πολύ από την αμφισβήτηση και την αθεΐα γιατί ήταν εκτυφλωτική και ασήκωτη για τις δυνατότητες της ψυχής τους.

Όπως ετόνισε η Ιερά Σύνοδος στο ανακοινωθέν που εξέδωκε τον Απρίλιο του 2006 για να ενημερώσει υπευθύνως τον Ορθόδοξο Ελληνικό λαό, υπήρξε ένα μεγάλο «σημείον του ουρανού» που αφύπνισε τις υπνώτουσες συνειδήσεις και διεκήρυξε την δύναμη της αγιότητος.

Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος κατέχουσα ως πολύτιμο θησαυρό το σεπτό Λείψανο του Αγίου Γέροντος Βησσαρίωνος καταγράφει και συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία που συνηγορούν στην αγιότητα του ταπεινού Ιερομονάχου, τα οποία εν καιρώ ευθέτω θα υποβάλλει εις την Ιερά Σύνοδο, δια τα περαιτέρω.

Συνετό είναι να μη σπεύσουμε αλλά μεμπτό επίσης είναι δειλιούμε όταν η συνείδηση της Εκκλησίας και τα γεγονότα βοούν.